ГЕРБ опровергаха премиера Кирил Петков за изплатените компенсации за високите

...
ГЕРБ опровергаха премиера Кирил Петков за изплатените компенсации за високите
Коментари Харесай

ГЕРБ търсят от властта едни 3 милиарда лева за компенсации за скъпия ток

ГЕРБ опровергаха премиера Кирил Петков за изплатените обезщетения за високите цени на тока. На брифинг опозицията уточни, че министър-председателят се похвалил с 4,1 милиарда лв. обезщетения за бизнеса поради скъпия ток. Всъщност от отговор на енергийния министър до Делян Добрев излиза наяве,че са платени 1,1 милиарда лв. . Не войната и международната интрига са отговорни за инфлацията у нас, подлагаха на критика от ГЕРБ. Хората се чудят за какво обедняват всеки ден, сподели Делян Добрев.

Истината е в отговора на енергийния министър. Не мога да си обясня Кирил Петков преднамерено ли лъже или някой го подвежда, заподозря депутатът. Кой лъже премиера Кирил Петков и го кара да наподобява комичен, акцентира Добрев. Властта не знае какво се случва в тази страна, съгласно опозицията. Освен това ГЕРБ питат в случай че бизнесът е получил един милиард лв., а от бюджета са изхарчени 4 милиарда лв. , къде е разликата. Над 25% е инфлацията при питателните артикули.
 КЕВР закова цената на газа за май на 162.17/MWh
КЕВР закова цената на газа за май на 162.17/MWh

И обещеват цена от 140 лева за юни месец

Средната за страната е 14%, два пъти по-висока от междинната за Европейски Съюз. Според Добрев и Кирил Петков не знае къде са останалите 3 милиарда лв. и никой не знае къде са. От отговора на Александър Николов до опозицията излиза наяве, че от декември до март за обезщетения за битовите консуматори са дадени малко над 1 милиард лв..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР