ГЕРБ обвини шефа на НАП Румен Спецов, че е източвал

...
ГЕРБ обвини шефа на НАП Румен Спецов, че е източвал
Коментари Харесай

ГЕРБ срещу шефа на НАП: Бившият финансов министър с нови твърдения срещу Румен Спецов

ГЕРБ упрекна шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов, че е източвал Данък добавена стойност. Министърът на финансите го отбрани.

„ Господин Спецов познавач ли е по източване на държавната хазна? “. Този въпрос зададоха от ГЕРБ и оповестиха, че с някогашната си компания актуалният шеф на Националната организация за приходите е ощетил доста държавната хазна. Дължимите налози са били над 1 млн. лева Финансовият министър разгласи, че прокуратурата ще ревизира случая.

„ Бившият финансов министър Кирил Ананиев в кабинета „ Борисов 3 “ подсети, че приходната организация има осведомителна система за надзор, в която влизат всички хора, за които има съмнение, че източват Данък добавена стойност или други налози. И в тази система попада и компанията на Румен Спецов – от момента, в който му е изпратена заповедта за данъчна проверка.

„ Той персонално е получил тази заповед и ревизионния отчет, само че той не е употребявал този интервал, а самичък е предложил неговото удължение с един месец и е употребявал този интервал, с цел да продаде своята компания на малоимотен човек с престъпно закононарушение, съден няколко пъти “, разгласи Ананиев.

Това съгласно Кирил Ананиев е форма на точене на Данък добавена стойност.

Финансовият министър отбрани Спецов и даде да се разбере, че за в този момент не мисли за освобождението му: „ Аз съм удовлетворен от резултатите, които за момента господин Спецов създава “, разяснява Асен Василев.

Финансист номер 1 разгласи още, че към този момент има концепция кой ще извърши инспекцията на Румен Спецов, а точно – прокуратурата. На въпрос по кое време ще се случи това Василев отговори сбито: „ Може да попитате господин Гешев “.

От ГЕРБ отвърнаха, че има бърз механизъм за инспекция и не е нужно да се намесва прокуратурата: „ Тази система за надзор на Национална агенция за приходите може да направи инспекция единствено за 5 минути. Министърът на финансите може да разпореди тази инспекция да се направи от заместниците на Спецов или на шефа на столичната дирекция на Национална агенция за приходите. Така че не е належащо да се чакаме месец и половина да се протака времето, да изтече интервалът на служебното държавно управление и да не стигнем до крайната истина “, разясни Ананиев.

От Национална агенция за приходите оповестиха, че шефът на службата няма да разяснява абсурда. Следобед пред организацията на бул. „ Дондуков “ жители стачкуваха против Спецов с спонтанни транспаранти. Там беше и някогашния народен представител от ГЕРБ Александър Ненков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР