ГЕРБ нямат легитимност да управляват в София повече. Няма как

...
ГЕРБ нямат легитимност да управляват в София повече. Няма как
Коментари Харесай

Борис Бонев от Спаси София: Започваме ревизия, не виждам с кого можем да направим мнозинство

ГЕРБ нямат легитимност да ръководят в София повече. Няма по какъв начин да знаем какво е финансовото положение на града, в случай че не създадем проверка. Това заяви Борис Бонев пред Bulgaria ON AIR.

С уточнението, че " Спаси София " към този момент организира срещи с работещи в администрацията, с цел да получат данни до каква степен са стигнали разнообразни планове.

" Доста притеснителни неща научаваме - означи той. - Напълно е допустимо София да изгуби още десетки милиони левове по плановете за създаване на канализация, по плановете за ремонт на централната градска зона. Сроковете за асимилиране на тези средства изтичат в края на тази година. "

Според него ще се постави край и на метода на ГЕРБ, когато те вземали обещано положително предложение на опозицията, отхвърляли го и след месец-два си го внасяли като тяхно, с цел да не разрешат на никой да си извърши обещанията към гласоподавателите.

" Това няма да го допуснем - бе безапелационен той. - Има задоволително работа за целия китайски народ, има опция за политически пиар, тъй че всяка една от групите в Общинския съвет, в случай че работи с нас, това ще бъде опцията за нещата, които са обещавали през своята акция, да се осъществят в границите на мандата. "

Според него ръководителят на Общинския съвет би трябвало да работи в извънреден синхрон както с кмета на София, по този начин и с районните кметове.

От друга страна, Бонев си дава сметка, че постигането на устойчиво болшинство ще е предизвикателство.

" Не виждам с кого бихме го образували, тъй като има идеологически разлики, има личностни разлики ", посочи още той.

Първото затруднение ще е гласуването на бюджета.

" Няма просто да изработим един бюджет, да го сложим за публично разискване и да кажем: " Това е - или го приемайте, или не ни интересува " - изясни Бонев. - Отново ще създадем диалози с всички групи, с цел да забележим какви са значимите за дадената група планове и да забележим какъв брой от тях бихме могли да включим. В последна сметка, в случай че някой от Българска социалистическа партия каже, че за тях е извънредно значимо в регион " Илинден " да се построи даден бул., те не си го прибират в централата им, то е за хората. Ще търсим постоянно баланс. "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР