ГЕРБ не успяха да вкарат за обсъждане предложението си за

...
ГЕРБ не успяха да вкарат за обсъждане предложението си за
Коментари Харесай

ГЕРБ не успяха да вкарат военната помощ за Украйна в комисия |

ГЕРБ не съумяха да вкарат за разискване предлагането си за предоставяне на военна помощ на Украйна на общото съвещание на комисиите по външни работи и по защита. Екатерина Захариева предложи точката да бъде разисквана на днешното съвещание на комисията. Тя изясни, че обстановката е изключителна и би трябвало бързо да бъде оказана военно техническа помощ на Украйна с цел да отбрани своите граници. " Да не одобряваме смяна на дневния ред, това е прекомерно несериозно. Ако се преглежда, да поканим службите и да създадем полемика ", сподели Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия. Чудесно е, че сътрудниците от ГЕРБ се качиха на движещия се трен в двужение, иронизира Атанас Славов от Демократична България. Демократична България разгласи през вчерашния ден, че стартира съвещания по тематиката, а през днешния ден Славов добави, че на следващия ден ще има съвет в границите на обединението и ще се вземе решение.

Председателстващият общото съвещание Атанасов Зафиров (БСП) по всякакъв начин се опита да не подлага на гласоподаване предлагането на Захариева, само че Христо Гаджев (ГЕРБ) му напомни, че по устав е задължен да направи това. В последна сметка депутатите от двете комисии го отхвърлиха.

В идната точка на съвещанието “Възраждане ” се пробваха да провокират преустановяване на съглашение сред България и държавното управление на Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата. То урежда същестуването на военни уреди за взаимно прилагане на двете страни в България известни и като “американски бази ”. Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов се опита да обърне съвещанието на двете комисии на предизборно студио и изнесе ред изказвания, които бяха опровергани от военният министър Драгомир Заков

“Няма никакви отговорности от страна на американците, а единствено права. Договорът със Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата е един срамен капитулационен акт, сподели Костадинов и попита по какъв начин тъкмо американските бази съдействали за дългогодишния им ангажимент за развиване на армията ни. 

Заков му отговори, че базите са държавна благосъстоятелност до който се позволява достъп на силите на Съединени американски щати и не се планува прекачване на благосъстоятелност, а силите на Съединени американски щати уведомяват България за доставката на оръжие и военно съоръжение.
Заков сподели още, че за 20 години по програмата Foreign Military Financing (FMF) Съединени американски щати са вложили в България 150 млн. $.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР