ГЕРБ напуснаха заседанието на Съвета по сигурността в Министерски съвет. Премиерът

...
ГЕРБ напуснаха заседанието на Съвета по сигурността в Министерски съвет.
Премиерът
Коментари Харесай

ГЕРБ напуснаха заседанието на Съвета по сигурността в Министерски съвет заради дерогацията

ГЕРБ напуснаха съвещанието на Съвета по сигурността в Министерски съвет.

Премиерът Николай Денков свика извънреднто съвещание във връзка импортирания в Народното събрание план на Закон за изменение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи обстановката в Украйна.

Фокус на съвещанието е оценката на последствията и рисковете за националната сигурност на България при вероятно приемане на проектозакона, който планува анулация в тридневен период на предоставената от Съвета на Европейския съюз дерогация за преработката на съветски петрол от българската рафинерия, предава Българска национална телевизия.
ГЕРБ са напуснали, тъй като от отчета на ДАНС е станало ясно, че още през вчерашния ден " Лукойл " е имала подготвеност да премине напълно на неруски нефт, само че откакто с гласовете на ПП-ДБ, " Възраждане " и Българска социалистическа партия в енергийна комисия не бе признато предлагането за отменаме на дерогацията в тридневен период, рафинерията се е отказала.

Това оповестиха Десислава Атанасова и Делян Добрев.

Добрев уточни, че от отчета е станало ясно още, че " Лукойл " е продавала и претоварвала на танкери в намерено море в избрани месеци 50 % от горивата, като даже не е ясно те къде са отивали.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР