ГЕРБ можеше да спечели и районите, в които загуби. Това

...
ГЕРБ можеше да спечели и районите, в които загуби. Това
Коментари Харесай

БСП загуби София - подкрепата за Манолова е грешка, резултатите от вота не са никакъв успех за Столетницата

ГЕРБ можеше да завоюва и регионите, в които загуби. Това сподели в ефира на Би Ти Ви депутатът социолог проф. Иво Христов. Според него, който държи властовия запас, има късмет да печели избор.

"БСП загуби от поддръжката на Мая Манолова. Подкрепата за нея беше неточност. А резултатите от изборите не бяха никакъв триумф за Българска социалистическа партия ", сподели проф. Иво Христов. Той посочи, че няма да разяснява дали Нинова би трябвало да подаде оставка. "Казвам го на този, който се интересува, в очите. Но като виждам, никой не се интересува ", разясни проф. Христов.

Българска социалистическа партия е изгубила своята физиономия. "Когато подкрепяш безполов безпартиен претендент, ти се криеш от отговорност. Трябва ясно да заявиш политическа страна, няма по какъв начин да се заявиш с първи, вторите и третите. Това е безгръбначност, другото му име е адаптивност ", разяснява акцията на Манолова проф. Христов. "Тя беше средство за сливане по будапещенски модел, когато не доближават силите на една групировка, се сплотяват няколко. В политиката това не е хармония. 1932 година английска експедиция отива в Кения и питат локалните кое е положително и неприятно. Добро е да нападнем прилежащото село, да избием мъжете и да изнасилим дамите. А неприятно е това да го създадат на нас ", разясни проф. Христов.

Изборите били положителни за ГЕРБ, с цел да може Борисов да прочисти тези структури, които не са лоялни. "И това пролича в Благоевград. Борисов сподели нещо доста тъкмо - не е обикновено да бъде цялата карта в синьо, помните бравурните думи на Цветанов. Очевидни са обстоятелствата на ерозиране на ГЕРБ. Важни са огромните градове - София, Бургас, Варна. И да се остави на опозицията периферни региони, които са тежки ", разясни проф. Христов.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР