ГЕРБ излиза пред Продължаваме промяната в началото на април, според

...
ГЕРБ излиза пред Продължаваме промяната в началото на април, според
Коментари Харесай

Галъп отчита предимство на ГЕРБ пред ПП сред готовите да гласуват

ГЕРБ излиза пред " Продължаваме промяната " при започване на април, съгласно данни от последното изследване на " Галъп " за настройките на гласоподавателите. 

Агенцията твърди още, че " Възраждане " е нараснала електоралната си тежест, като събира 7.9% от хората, които биха дали своят вот, в случай че изборите се организираха през днешния ден - т.е. изпреварва партии като " ИТН " и " Демократична България ". 



" В Народното събрание биха влезнали същите седем обединения, както в този момент. На база всички евентуални гласоподаватели, малко по-добри още наподобяват възможностите за победа на „ Продължаваме промяната “, само че при тренд на продължаващо „ стесняване на ножицата “ с ГЕРБ-СДС ", споделят от организацията, като показват, че измежду всички хора с право на глас Политическа партия въпреки всичко е първа политическа мощ с 16,1%. 



Причините за спада на доверие в ръководещото са както " общоприета ерозия " за новите ръководства, по този начин и резултат от неподходящите интернационалните условия. 

Трети следващ месец ГЕРБ резервира твърдите си гласоподаватели и на процедура не усилва своите последователи за сметка на отлива на доверие в Политическа партия. 

Гражданите, които декларират, че са подготвени да гласоподават, обаче слагат ГЕРБ на първа позиция с 25,9% пред Политическа партия с 23,8%. 

" Традиционната висока степен на честност, въпреки и измежду намалял електорален корпус, прави по този начин, че Българска социалистическа партия е на алегорична отдалеченост след Движение за права и свободи измежду " твърдите " последователи – 10,3% ", споделят от " Галъп ".

Интересното е, че Българска социалистическа партия в действителност отстъпват зад Има Такъв Народ в резултатите на база на всички респонденти, които имат право на глас. Традиционно в последните години организациите надценяват възможността на Българска социалистическа партия да активизира действителни гласове преди изборите - декларативната поддръжка за левицата е по-висока от същинската подготвеност на симпатизантите им да гласоподават, когато пристигна денят на изборите. 

Подкрепата на Има Такъв Народ не е твърда, което ги изпраща зад " Възраждане ", съгласно данните на " Галъп ". Партията на Костадин Костадинов се оказва единствена в 47 Народно заседание, която сега отбелязва видим растеж на заявената поддръжка. 

В проучването се оповестява за към 1-2% поддръжка за Вътрешна македонска революционна организация и партията на Мая Манолова, до момента в който 34,1% от всички запитани споделят, че не биха дали своят вот. 

Изследването е финансирано от " Галъп ", извършено е измежду 809 пълнолетни българи, сред 31 март и 8 април – посредством директно персонално изявление с таблети измежду двустепенна извадка на инцидентен принцип, представителна за пълнолетното население на страната.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР