ГЕРБ има малка преднина пред БСП. Това сочи последното проучване

...
ГЕРБ има малка преднина пред БСП. Това сочи последното проучване
Коментари Харесай

Барометър България за нагласите преди евровота: ГЕРБ води с малко пред БСП

ГЕРБ има дребна преднина пред Българска социалистическа партия. Това сочи последното изследване на „ Барометър България ” за електоралните настройки преди евроизборите. Разликата е доста дребна - поддръжката за ГЕРБ е 31,9%, а за Българска социалистическа партия – 31,2%.

Допитването е направено сред 10 и 15 май със лично финансиране на организацията.

Резултатите от изследването сочат, че четири от партиите се обрисуват със несъмнено посланичество в Европарламента – ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Вътрешна македонска революционна организация.

Забелязва се и избран дял от колебаещи се гласоподаватели, които биха могли да повлияят на крайните резултати в изборния ден, означават от „ Барометър България ”.

На въпроса „ Ще гласувате ли на изборите за Европарламент на 26 май? “ 33,8% декларират, че сигурно ще гласоподават, 36,5% - се двоумят, а 29,7% - изрично няма да гласоподават.

„ Изборите в края на май по всяка възможност няма да трансформират наклонността за ниска изборна интензивност на вота за Европейски парламент. Но делът на колебаещите се дали да го създадат е релативно висок – 36,5%, като решението им има капацитет да повлияе на резултатите в интерес на една или друга политическа мощ ”, сочи анализът на организацията.

На респондентите, дали отговор с „ двоумя се “, е зададе спомагателен въпрос – в случай че въпреки всичко отидат до урните, за кого са по-скоро склонни да гласоподават.

ГЕРБ биха могли да активизират 14,3% от колебаещите се гласоподаватели и да подобрят резултата си. Вътрешна македонска революционна организация имат капацитет да притегли в допълнение 21,4% от тези, които към момента не са взели решение. Българска социалистическа партия в конкуренция с с „ Коалиция за България “ (АБВ) могат да привлекат още 8%. /btvnovinite.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР