ГЕРБ и Продължаваме промяната - Демократична България“ са готови с

...
ГЕРБ и Продължаваме промяната - Демократична България“ са готови с
Коментари Харесай

Нов обрат с дерогацията: ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС пишат общ законопроект

ГЕРБ и „ Продължаваме промяната - Демократична България “ са подготвени с общия законопроект за отпадане на дерогацията, който да удовлетворява и двете страни. Утре текстът ще бъде импортиран в Народното събрание. Това заяви пред публицисти в Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в наличието на Радослав Рибарски от ПП-ДБ и ръководителя на енергийната комисия Делян Добрев.

Законопроектът включва от 1 януари – отпадане на квотите за експорт на нефтопродукти от съветски нефт и цялостна анулация на дерогацията от 1 март идната година.

Първоначално предлагането на ГЕРБ беше възбраната за импорт на съветския нефт да е от 1 януари, а от ПП-ДБ упорстваха дерогацията да отпадне сред 1 и 15 март.

Борисов изясни и какво е имал поради, когато е приказвал, че ще подаде оставка, в случай че ГЕРБ „ мръдне от позицията си “ след отхвърли от съветски нефт. По думите му това е означавало, че партията ще продължи да поддържа държавното управление, каквито и компликации да срещне след анулацията на дерогацията, а не съответно за периода изключението да бъде отстранено от 1 януари.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР