ГЕРБ и Националният фронт за спасение на България се разбраха

...
ГЕРБ и Националният фронт за спасение на България се разбраха
Коментари Харесай

Менда и Валери: Искаме само да бъдат регистрирани имотите, предлагани за краткосрочно настаняване

ГЕРБ и Националният фронт за избавление на България се схванаха парцелите за краткосрочно настаняване, които се оферират онлайн посредством платформи като Airbnb и Booking, да не се категоризират, а единствено да се записват като туристически обекти.
След стихия от отвращение в туристическия отрасъл и измежду частни притежатели от веригите за предложение на жилища за краткосрочно настаняване, ръководещите потеглиха на заден ход.

Според Менда Стоянова и Валери Симеонов импортираните от тях оферти сред първо и второ четене на закона за бюджета няма да обиден потребителите, а единствено ще дадат опция за регулация на уеб страниците за настаняване.

„ Искам да успокоя всички хора, които вършат този бизнес, че нямаме за цел да усилваме тяхната административна тежест. Нещо повече, в сегашния Закон за туризма всички те са били длъжни преди да реализират тази активност да се категоризират и впишат в националния указател за местата за настаняване. Сега ще ги освободим от опцията, от задължението да се категоризират и ще остане единствено вписването им в регистъра”, опита да бъде благосклонна Менда Стоянова, ръководител на Комисията по бюджет и финанси.

Валери Симеонов е по-строг: „ Дали ще бъде с ограничение или сключване на контракти с тези уеб сайтове да дават надлежно информация и заплащания към общини от една страна и към Национална агенция за приходите е различен въпрос. Като това второто е проведено в Естония и във Франция”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР