ГЕРБ и ИТН отказаха да откликнат на поканата на новоизбрания

...
ГЕРБ и ИТН отказаха да откликнат на поканата на новоизбрания
Коментари Харесай

ГЕРБ и ИТН отрязаха Терзиев за срещата относно управлението в София

ГЕРБ и Има Такъв Народ отхвърлиха да откликнат на поканата на новоизбрания кмет на София Васил Терзиев за среща по целите на бъдещото ръководство на столицата.

Вчера Васил Терзиев разгласи, че е изпратил предложения за срещи с водачите на всички партии и обединения , показани в Столичния общински съвет (СОС). По-късно денем от Българска социалистическа партия обявиха, че ще изпратят свои представители на срещата, само че на нея няма да участва водачът на партията Корнелия Нинова.

От градската организация на левицата пък обявиха, че „ София не може да бъде залог за споразумяване на връзките в ръководещата сглобка на национално равнище “.

„ Имам информация, че Васил Терзиев е водил диалози с Корнелия Нинова, преди да ни изпрати публична покана. Снощи Георги Свиленски удостовери, че депутатите от Българска социалистическа партия ще отидат през днешния ден на договаряния, защото общинските съветници от Българска социалистическа партия няма да отидат. Тоест, явно вървят пазарлъци оттатък поканите и ние няма да участваме в такива постановки “, съобщи общинският консултант от групата на ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, който в предходния мандат беше ръководител на СОС.

Той попита срещал ли се е Борис Бонев с Корнелия Нинова и водил ли е диалози кметът на София с водача на Българска социалистическа партия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Георгиев претендентът на обединяването „ Продължаваме промяната – Демократична България – Спаси София “ Борис Бонев за ръководител на СОС е претърпял неуспех и още веднъж ще претърпи, „ в случай че към този момент не са си стиснали ръцете с „ Възраждане “ и с Българска социалистическа партия “.

СОС към момента не може да стартира работа , поради неуспеха на избор на ръководител.

„ В предизборната акция, с цел да бъде повдигнат Васил Терзиев, е дадено на Борис Бонев да стане ръководител на общинския съвет. Сега се желае от нас да платим цената, която е обещана от Васил Терзиев, и целият град блокира поради тази сделка, която би трябвало да бъде изпълнена. Това не е съществено “, сподели Георгиев. По думите му заслужен ръководител на общинския съвет е всеки, който съветниците изберат.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР