ГЕРБ губят изборите в двата най-големи града у нас –

...
ГЕРБ губят изборите в двата най-големи града у нас –
Коментари Харесай

ГЕРБ губят изборите в двата най-големи града у нас

ГЕРБ губят изборите в двата най-големи града у нас – София и Пловдив. Това демонстрират краткотрайните резултати на ЦИК. Коалицията ПП-ДБ господства в трите софийски МИР – 23-ти, 24-ти и 25-и. Обединението печели и в Пловдив-град (31,02 на 100 против 26,97 на 100 за ГЕРБ).

Най-интересен е развоят в лидерския регион – 25-и МИР в София. При 94.06% обработени протоколи ГЕРБ губи от Политическа партия -ДБ. Това беше единственият регион, който съумя да вземе на предходните избори в столицата. Там лидер на листата е водачът на партията Бойко Борисов, а против него още веднъж беше Христо Петров, прочут като рапъра Ицо Хазарта. Припомняме, че на предходните избори, извършени на 2 октомври 2021, в 25 МИР Христо Петров победи освен експремиера, само че и водача на БПС Корнелия Нинова.

В 23-и регион,най-големият в страната, ПП-ДБ, с лидер на листата съпредседателят на обединението Кирил Петков, води с съвсем два пъти по-голяма поддръжка пред ГЕРБ, чийто водач беше ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

В 24-и МИР, при 98.60% обработени протокол също води обединението ПП-ДБ, която получава 39.95% Второто място е за ГЕРБ с 25.17%. Там съпредседателят на Демократична България Христо Иванов се изправи против Тома Биков от ГЕРБ.

Разлика от близо 4000 гласа имат Политическа партия – Демократична България и ГЕРБ – Съюз на демократичните сили в Пловдив град при преброени 92% от протоколите в РИК. За Политическа партия – Демократична България са дали своят вот 31,39% (32 7500 гласа) от пловдивчани, а за ГЕРБ – 27% (28 000 гласа).

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР