ГЕРБ е единствената партия в опозиция в 46-то НС. Явно

...
ГЕРБ е единствената партия в опозиция в 46-то НС. Явно
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: ГЕРБ е единствената опозиция в НС, другите се групираха

ГЕРБ е единствената партия в съпротива в 46-то Народно събрание. Явно единствено ГЕРБ би трябвало да бъде изчегъртана, всички други са се групирали някак. Това съобщи пред водачът на ПГ на партията Десислава Атанасова.

Тя удостовери, че през днешния ден групата ще гласоподава " въздържал се " по актуализацията на бюджета поради редица забележки. " Нашата ПГ ще се въздържи от поддръжка на бюджета, има неразбираеми параметри, нямаме доклад за приходите все още ", сподели депутатката.

Ако пък се образува кабинет от третия мандат, депутатите на ГЕРБ ще бъдат в залата и ще гласоподават срещу него. " Тези, които на следващия ден ще получат мандат, не водят градивни диалози, не виждаме в Народното събрание никакъв консенсус по разнообразни тематики. Сега е моментът тази опция, която се демонстрираше, да поеме отговорност. ГЕРБ не изгода пленарните игри за някаква проява, ГЕРБ ще бъде в залата и ще гласоподава срещу това държавно управление ", разяснява тя опцията за приемане на последния изследователски мандат от президента.

Атанасова акцентира, че ГЕРБ са единствената политическа мощ, която е оповестила желана дата за избори " две в едно " и това е 7 ноември - първи тур, 14 ноември - втори тур. " 21 ноември би трябвало да е последната дата за президентски избори. Смятаме, че 7 ноември е удачна дата, с цел да не е балотажът в последния миг. Ние сме единствената ПГ, която разгласи датата, всички останали мълчат - не знам дали някакви сделки или сметки си вършат ", разяснява Атанасова.

Атанасова предсказа опашки пред урните през ноември, в случай че в този момент не се откри законово решение да се разреши смесено гласоподаване с машини и с бюлетини. " С машини се гласоподава по-бавно. В момента няма задоволително машини. Между 1200 и 2400 машини би трябвало да се купят, с цел да има по две в секция, разяснява Атанасова, като добави, че въпреки всичко през вчерашния ден от ЦИК и компанията снабдител " Сиела " са уверили, ме ще се оправят с избори " две в едно ".

В същото време в актуализацията на бюджета са планувани 133 млн. лв. единствено за двата тура президентски избори, не и пари за изключителни парламентарни, посочи различен проблем Атанасова.

" Не знам кой за кого играе, най-малко нашата функционалност е да играем за българските жители. Виждаме тотално отказване на системността на политическите партии, на държавността и институциите, не мисля, че е в интерес на някого. ГЕРБ беше единствената партия, която при проблема с върнатия мандат на Пламен Николов, обезпечи кворум за гласоподаване. ГЕРБ постоянно играе за победа, а хубавото е, че българските жители могат да съпоставят по какъв начин се оправя настоящето държавно управление, добави тя. И заяви, че ГЕРБ има своя претендент за президент, само че ще го разгласи в законовия период месец преди вота.

По мотив разкритията за предходната власт, Атанасова съобщи, че това е " медийна пушилка ". " Аз настоявам, че това е напълно пиар на госпожа Манолова ", сподели още Десислава Атанасова, като добави, че лидерката на ИБГНИ се употребява от медиен запас за " създаване на неин ярък облик ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР