ГЕРБ, ДПС и Възраждане гласуваха против кабинета на Кирил Петков,

...
ГЕРБ, ДПС и Възраждане гласуваха против кабинета на Кирил Петков,
Коментари Харесай

С какви аргументи ГЕРБ и ДПС гласуваха против кабинета Петков

ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " гласоподаваха срещу кабинета на Кирил Петков, представляващ коалиция сред " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ". Така демаркационната линия сред ръководещи и съпротива към този момент е напълно ясно обрисувана.

Дебатът в Народното събрание продължи над три часа и половина и мина конфликт сред реториките на статуквото и смяната.

Бившите ръководещи желаеха да им се признае приносът в интерес на България, отхвърляйки ту снизходително, ту с подигравка претенциите на младежите от Политическа партия, че те ще стартират смяната.

Дано не се окаже, че родителите ни на вятъра са харчили, с цел да ни изучат в чужбина, съобщи Радомир Чолаков от ГЕРБ, обръщайки се към Кирил Петков, Асен Василев и сътрудниците им от Политическа партия.

Промяната не постоянно е към положително, разгласи Александър Ненков от Политическа партия.

Под предлога, че няма да дава препоръки, някогашният вицепремиер и сегашен народен представител от ГЕРБ Томислав Дончев се обърна наставнически към Политическа партия: " Това, че обещахте всичко на българите, е неточност. Вашата самонадеяност е впечатляваща. Но не забравяйте, че няма човек, който постоянно и за всичко да е прав. "

" Не отричайте това, което са създали поколенията преди вас в най-новата ни история. Докато вие получавахте превъзходните образования в чужбина, които имате, генерации български политици, сред които Ахмед Доган, Георги Първанов, доктор Жельо Желев, Симеон Сакскобургготски, Иван Костов, ориентираха страната ни към нашия ценностен избор и геополитически избор. Всяко отказване на предходните триумфи е народен нихилизъм и вреди на имиджа на България в света ", съобщи Йордан Цонев от Движение за права и свободи.



Другата обща опорна точка на ГЕРБ и Движение за права и свободи е, че избраният отново неотдавна за втори мандат президент Румен Радев е " кръстник " на новото държавно управление. Но не толкоз тъй като Кирил Петков и Асен Василев бяха министри в първия длъжностен кабинет, а тъй като Бойко Рашков остава вътрешен министър и в кабинета " Петков ".

" Докато той е министър на вътрешните работи, няма да можем да разчитате на нашата поддръжка ", разгласи Това Биков (ГЕРБ).

" Очевидно е, че силовите министерства остават под контрола на Румен Радев, който е " кръстникът " на това държавно управление. Ние нарекохме този детайл пети съдружен сътрудник. Властта се употребява за преодоляване на страната, също както го направи Путин в Русия. Дано Политическа партия не се чете като " цялостна замяна ", " държавно управление за поръчки " или даже като постскриптум ", сподели Даниел Митов от ГЕРБ.

По думите му държавното управление връща някогашната комунистическа партия и мрежите на Държавна сигурност на власт.

В същото време ГЕРБ била достоверната десница. " Ние сме дясна консервативна партия, която слага България над всичко ", акцентира Тома Биков.

Промяната ще е " замяна "

Ще бъдем градивна съпротива, заявява водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, само че даде да се разбере, че партията му ще прави оценка държавното управление съгласно отношението му към Движение за права и свободи:

" Народът изиска същинска и работеща смяна, а не замяна. Кризите няма да се решат с липса на институции и с анти-ДПС реторика и експанзия ".

Колегата му Йордан Цонев още веднъж видя " задкулисието " и зад новото държавно управление.

" Ние желаеме този план да успее, няма значение кой го приготви, тъй като страната има потребност от това. Но имаме чувство за дежа вю. Лозунгът " нулева приемливост към корупцията " поисквам да се случи, само че по този начин започнаха пътя си Бойко Борисов и ГЕРБ ", добави Цонев, като цитира сходно заричане, обещано от Цветан Цветанов. " Това дежа вю продължава и с това, че това е правено и преди този момент - няколко от юпитата на царя пристигнаха с този девиз също ", уточни Цонев, който преди този момент изреди приносът за модерната българска народна власт на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Желю Желев и други

" ГЕРБ пристигна на власт с извънредно нападателна медийна акция, вие също. Тук ще го кажа отново, казвал съм го и преди. Има ли място задкулисието? Говоря за задкулисието в лицето на кръга " Капитал " на издателя Иво Прокопиев и Иван Кръстев, който е основател на такива планове. Ще ви повярваме тогава, когато забележим действителни каузи, когато забележим в медиите вие да бъдете разпъвани на кръст по този начин, както всички техни съперници бяха разпъвани на кръст ", добави Цонев.

Деница Сачева разгласи от трибуната отрепетираните към този момент в предходни свои медийни участия теза, че бъдещото държавно управление ще е формирано от " три фракции - корпоративна, партийна и полицейска ". Според обяснението ѝ в корпоративната секта ще влезе шефът на най-голямата куриерска компания у нас - Николай Събев, който ще е министър на превоза (ПП), както и Асена Сербезова, до момента началник на Съюза на фармацевтите, която като здравен министър ще се разпорежда с огромна част от бюджета над 30%, отиващ за медикаменти. Партийна секта била на водача на съвсем стопилата се Българска социалистическа партия, " която съвсем банкрутира България на няколко пъти, а в този момент ще ръководи ". В полицейската секта Сачева включи силовите министри на президента Румен Радев.

" Това ще е един кабинет без ясна идеология и съответни измерими цели. Това ясно приказва бързо скалъпеното съдружно съглашение ", сподели Сачева и уверено съобщи, че " на властта се гледа като на баница - тя е разграничена на порции ".

Нападките на ГЕРБ към новите ръководещи и претенциите им към тях на моменти бяха взаимно изключващи се. Така да вземем за пример подлагаха на критика, че с цел да угоди на четирите партии, бъдещата власт ще е с раздута администрация и ненужни ресори (като това на ефикасното управление). В същото време бяха отправени въпроси за какво няма обособен сектор за младежката политика, да вземем за пример.

Грозното лице на едно отминало ръководство

" Вече няколко месеца чувам нападки към господин Петков. Лъжите и операциите са грозното лице на едно отминало ръководство. Кирил е един от тези млади и образовани хора, на които вие не обръщахте внимание. Той е сбъдналата се фантазия на хиляди българи. Сега на сцената излизаме новите, младите, децата на смяната. ние нямаме нищо общо с демоните на предишното и да, ние сме хората, които ще създадем България татковина преди всичко ", разяснява Деница Симеонова от " Продължаваме промяната ".

" Много ви пречи президентът Румен Радев, само че той разруши на пух и прахуляк вашия претендент и тази смяна ще я продължим ", сподели пък Настимир Ананиев, който в този момент е народен представител от Политическа партия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР