ГЕРБ дължи своята власт на “лоялни олигарси като в РусияИван

...
ГЕРБ дължи своята власт на “лоялни олигарси като в РусияИван
Коментари Харесай

Иван Бакалов: Политическата криза се казва Бойко Борисов

ГЕРБ дължи своята власт на “лоялни олигарси ” като в Русия

Иван Бакалов: Политическата рецесия се споделя Бойко Борисов – това разгласи журналистът и основен редактор на “Е-вестник ” в ефира на “Денят ” с Веселин Дремджиев. 

ГЕРБ и опитите за реабилитиране на Борисов

Според Иван Бакалов нищо ненадейно не се е случило по време на първото съвещание на 48-ото Народно заседание. Журналистът не е изумен, че през целия ден депутатите не съумяха да си изберат ръководител. По думите му актуалното състояние ще продължи и при последващи избори. Изборният резултат е предопределил събитията от първия ден на новия парламент.

“ГЕРБ са доста гъвкави ”, дефинира той. Именно на тази “гъвкавост ” се дължи опитът им да изискат правосъдна промяна. Тя е причина и за все по-честите медийни изяви на основния прокурор Иван Гешев, както и на стоплянето на връзките с президента Румен Радев.

“Истината е доста елементарна – Гешев би трябвало да подаде оставка. Политическата рецесия се споделя Бойко Борисов ”, безапелационен бе Иван Бакалов.

Именно с цел да оправят имиджа на ръководителя на партията, от ГЕРБ се пробват по всякакъв начин да получат още веднъж властта. Така ще могат да го предпазят и от правосъдно гонене, каквото би било неизбежно при работеща прокуратура.

Мисията на “Продължаваме смяната ”

Няма по какъв начин “Продължаваме смяната ” да поддържат ГЕРБ, безапелационен е Иван Бакалов. По думите му това би навредило на някогашните ръководещи, тъй като тяхната съществена задача е била смяна в модела. Влизайки в каквито и да е връзки с ГЕРБ те биха нарушили обещанията си, с които са спечелили гласоподаватели.

" За 12 години България е намаляла с 1 милион души – емигрирали и натурален негативен приръст. Това се дължи на ръководството на ГЕРБ, което задушава бизнеси, превзема общини и пречи за развиването на каквито и да било професионални връзки. У нас страната е най-големият шеф ", разгласи Иван Бакалов. Именно с този модел се пробваха да се борят от “Продължаваме смяната ”, само че опитът им беше мигновено спрян, тъй като крие прекомерно доста опасности за модела ГЕРБ.

ГЕРБ дължи своята власт на “лоялни олигарси ” като в Русия. Докато работещите за тях не стопират да гласоподават за тях, няма по какъв начин моделът да се промени.

Медиите като проблем

Според Иван Бакалов една от аргументите за рецесията сега са медиите. И по-точно – неналичието на специалисти, които да обяснят на феновете на огромните малките екрани за какво се желае оставката на Гешев, какъв брой пъти България е осъждана в Страсбург, какъв брой огромни каузи са “заметени ” и така нататък

Роля на медиите е и да питат на какво се дължи “метаморфозата ” на Радев. Както и по какъв начин по този начин цените на горивата паднаха дни преди изборите и се качиха още веднъж незабавно след тях. И за какво “Лукойл ” заплати налог облага едвам тази година за първи път. И още доста въпроси, които остават незададени поради страховете и цензурата, царяща в огромните медии.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР