Георги Томов е кандидатът на „БСП за България“ за кмет

...
Георги Томов е кандидатът на „БСП за България“ за кмет
Коментари Харесай

Георги Томов: Ще направим „Илинден” по-добро и сигурно място

Георги Томов е претендентът на „ Българска социалистическа партия за България “ за кмет на столичния регион „ Илинден “, който в неделя ще се бори на балотаж – с номер 56 в бюлетината. Целият му живот е обвързван с региона - роден е в ж.к. „ Св. Троица “, а в този момент живее в ж.к. „ Захарна фабрика “. Той е бизнесмен в областта на търговията и услугите. Служил е в Гранични войски. На 44 години.

Какви са най-големите проблеми в регион „ Илинден “?

Не са един или два, само че има такива, които изискват незабавно решение. Това са повишението на сигурността и спокойствието на жителите, както и подобряването на пътната инфраструктура, чистотата и общото благоустройство на региона.

Какви са Вашите решения на тези проблеми?

По отношение на повишението на сигурността на жителите съм набелязал няколко неща, по които имам желанието да работя незабавно откакто и в случай че бъда определен за кмет на „ Илинден “. Те включват построяването на система за видеонаблюдение, възстановяване положението на уличното осветяване, както и по-строго спазване на използването на Наредба 1 за запазване на публичния ред, с дейното подпомагане на представителите на Министерство на вътрешните работи.

Що се отнася до подобряването на пътната инфраструктура, непорочност и общото благоустройство на региона, първата причина за пълноценното им и трайно усъвършенстване е разходването на средствата да бъде рационално, прагматично и с обмисляне за целия мандат. А не на парче, кампанийно и предизборно. Имам желание съществено да завиша контрола от страна на районната администрация и способените органи по осъществяването на тези действия, както количествено, по този начин и качествено. Също по този начин, имам намерение да направя нужните действия за въвеждане на еднопосочно придвижване по някои вътрешноквартални улици, за по-лесното напредване и откриване на повече паркоместа. Има и други съответни ограничения, които съм набелязал и са залегнали в платформата ми.

Какво Ви отличава от другия претендент на балотажа, с изключение на партията, от която сте?

Единственото общо сред нас е, че и двамата сме Водолеи. За разлика от съперника ми, аз съм роден, израснал, живял и не преставам да пребивавам и работя в „ Илинден”. Познавам проблемите и паниките на жителите на региона от първо лице, тъй като те са и мои проблеми. Те директно се отразяват на качеството на живот на хората от региона. Факт е, че Българска социалистическа партия издигна кандидатурата ми, само че зад мен стои поддръжката на още четири леви и патриотични партии и придвижвания. И най-важното – подсилен съм от моите съкварталци и от хората, разрастващи дребен и междинен бизнес в „ Илинден “. Именно животът и работата ми през годините в моя регион, ме научиха да се вслушвам в думите и препоръките на всичките ми съкварталци, без оглед на партийна или някаква друга принадлежност. Да се управлявам в дейностите си от ползите на хората.

Как ще опишете региона си накратко?

„ Илинден “ е регионът на моя живот. Район с история, с скъпи мемоари за значими българи и техни достижения. Той е зелен, огромен, с доста деца. Място, където живеят елементарни хора, с нормално всекидневие, само че с невероятен заряд. Но той е и регион, който постепенно, само че несъмнено се трансформира в място, от което хората желаят да избягат, поради неустановеност, безхаберие и неприятно ръководство!

Кажете нещо, което илинденци не знаят за Вас, само че ще бъде забавно за тях?

Малко са нещата, които моите съкварталци не знаят за мен, поради обстоятелството, че животът ми минава измежду тях и дружно с тях. Но, може би, има нещо, което единствено околните ми другари знаят, а мисля, че е значимо. То е, че мъчно не помня. Трудно не помня споделените истории, мъчно не помня, когато някой е изискал помощта ми или ми е оказал такава. Трудно не помня дадени обещания и поетите задължения. Ето за какво, в случай че от време на време Ви наподобявам заплеснат, знайте, че то е единствено видимо.

Обърнете към гласоподавателите като към Ваши другари, кажете им нещо?

Част от хората в „ Илинден” фактически са мои другари. Но за тези, които към момента не ме познават персонално, ще кажа: „ Аз съм един от Вас и ще остана един от Вас. Когато ме изберете за собствен кмет – дружно ще създадем „ Илинден” по-добро и несъмнено място за нас, за нашите деца и родители. Разчитам на Вас на 3 ноември “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР