Георги Свиленски стана председател на ПГ БСП за България. Той

...
Георги Свиленски стана председател на ПГ БСП за България. Той
Коментари Харесай

Георги Свиленски оглави парламентарната група на БСП

Георги Свиленски стана ръководител на ПГ " Българска социалистическа партия за България ". Той е определен по предложение на съдружния съвет на съвещание на групата. Негови заместници са Атанас Зафиров, Иван Ченчев, Филип Попов и Драгомир Стойнев. Секретари на групата станаха Ирена Анастасова, Вяра Емилова и Явор Божанков. Ръководството на групата бе образувано откакто Корнелия Нинова стана вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността в новото държавно управление. Решението бе оповестено от парламентарния началник Никола Минчев при започване на съвещанието.

Депутатите гласоподаваха две оставки - на Яна Балникова и Лена Бориславова от " Продължаваме промяната ", които стават част от екипа на премиера Кирил Петков.

Преди това за определени бяха оповестени 12 нови народни представители, които заемат местата на новите министри. Лидерът на ПК " Екогласност " Емил Георгиев влезе на мястото на Корнелия Нинова. Благовест Кирилов сяда на депутатската банка на министъра на туризма Христо Проданов. Момчил Ненов зае мястото на Георги Гьоков, а Иван Генчев - на земеделския министър Иван Иванов. Премиерът Кирил Петков освободи място на Венцислава Любенова, а Александра Корчева смени Калина Константинова. Местата на Асен Василев и Атанас Атанасов се заемат от Ивайло Стайков и Младен Запрянов, а това на Даниел Лорер - от Илин Димитров. Транспортният министър Николай Събев отстъпи на Калин Иванов, спортният министър Радостин Василев - на Венцислав Петков, а министърът на е-управлението Божидар Божанов - на Васил Зашкев.

Разправия в залата провокира предлагането Настимир Ананиев от " Продължаваме промяната " да оглави краткотрайната комисия по правилника за активността на Народно събрание. Промяната се наложи поради оставката на предходния началник Лена Бориславова. Гербаджията Александър Ненков скочи, че Ананиев не е правист и има прекомерно дребен парламентарен опит, с цел да заеме такава позиция. Хамид Хамид от Движение за права и свободи възрази, че като някогашен народен представител от Реформаторския блок, Ананиев е станал началник на транспортната комисия в 43-ото Народно събрание точно с благословията на ГЕРБ. Шефът на ПГ на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров успокои депутатите, че комисията има още единствено едно съвещание и Ананиев ще се оправи. На неговото място като член на комисията беше определен депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Явор Божанков.

Въпреки гръмките обещания на ГЕРБ-СДС, че ще бъдат градивна съпротива, те още веднъж потвърдиха, че ще употребяват всяка опция, с цел да пречат на работата на Народното събрание. Бившите ръководещи не пропуснаха да разстроят работата му и през вчерашния ден, като нападнаха късия дневния ред, който съгласно Даниел Митов бил " нищо - умножено по две ". В програмата на Народно събрание с изключение на гласуването на изявилите да изоставен и встъпването на новите депутати, баха включени точки за смяна в управлението на краткотрайната комисия за парламентарния устав и за основаването на краткотрайна комисия за енергийната рецесия.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР