Георги Семерджиев изуми съда с думите си.Моля да ме оправдаете

...
Георги Семерджиев изуми съда с думите си.Моля да ме оправдаете
Коментари Харесай

Семерджиев изуми с думите си за зверската катастрофа на Черни връх

Георги Семерджиев изуми съда с думите си.

" Моля да ме оправдаете – не съм управлявал аз колата “, каза обвиненият като последни думи към съда.
-->
Според юриста му няма нито едно директно доказателство кой е управлявал колата и какъв брой индивида е имало в нея.

„ Относно шофьорската брошура – потвърдено е, че не е същинска. Но той е бил там и е положил сполучливо изпити. Не може да дава отговор дали документът е същински “, разяснява още Мирослав Христов пред съда.

Прокуратурата изиска 22,5 години затвор за Георги Семерджиев за злополуката на столичния булевард „ Черни връх “.

По обвиняването за ликвидиране по несъобразителност прокуратурата изиска от съда да наложи присъда от 15 години затвор. Предвид обстоятелството, че Семерджиев има правосъдно минало и е обвинен за общо пет закононарушения, обвиняването изиска нарастване с една втора.

Предложението е наказването да бъде увеличено с една втора предвид утежняващите условия. С оглед, че Семерджиев е направил пет закононарушения и с оглед публичната заплаха, 15 години не биха били задоволителни, разясняват от прокуратурата.

Към общото най-тежко наказване да бъде наложена и санкция от 2000 лв., желае съда, прецизира bTV.

Адвокат Пламен Димитров, който съставлява роднините на Хариет, която почина при злополуката на „ Черни връх “, изиска от съда оптималната присъда от 20 години затвор за ликвидиране. Поиска и обезщетение на стойност по 250 000 лв. за петима нейни родственици за причиняване на болежка и страдалчество - общо 1 250 000 лв..

Адвокат Механджийски, който е бранител на фамилията на починалата Христина, изиска наказване, което да е близо до горната граница от 20 години, както и да бъдат заплатени разноските по делото.

В последна сметка Софийски градски съд призна за отговорен Георги Семерджиев за злополуката на столичния бул. " Черни връх ". Тежкото произшествие, при което починаха две млади дами, стана на 5 юли предходната година. 

Семерджиев бе приет за отговорен по 5 обвинявания, за които ще лежи в пандиза 20 години. Наказанието ще бъде изтърпяно при в началото непоколебим режим. Към присъдата се приспада времето, което Семерджиев е прекарал в ареста.

За всяко от обвиняванията съдът дефинира друго наказване като съгласно законодателството се дефинира едно общо, най-тежко, за всички закононарушения.

Семерджиев е наказан на 2.6 години затвор и санкция за 1300 лева за ръководство на автомобил след наркотични субстанции на 10 юни в София; на 5 години за потребление на подправена шофьорска брошура, за която твърди, че е издадена от Швейцария; на 15 месеца за подправени регистрационни номера на автомобила му, който карал на 5 юли вечерта; на 3 години и санкция от 7000 лева за владеене на метафметамин на 5 юли и на 16 години за причиняване на гибел по несъобразителност след шофиране на автомобил и владеене след използването на наркотични субстанции и неспазване на разпоредбите за придвижване.

Прокуратура изиска наказването да се извършва при първичен непоколебим режим и наказването му да бъде в допълнение увеличено с 1/2 заради особена високата социална заплаха както на подсъдимия, по този начин и на осъществените закононарушения.

Присъдата предстои на обжалване и митинг пред Софийски апелативен съд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР