Георги Лозанов, водещ на Необичайните заподозрени“ по Bulgaria ON AIR

...
Георги Лозанов, водещ на Необичайните заподозрени“ по Bulgaria ON AIR
Коментари Харесай

Как ще повлияе Гинка на изборите

Георги Лозанов, водещ на „ Необичайните обвинени “ по Bulgaria ON AIR

Най-често споменаваното име тази седмица, несъмнено повече и от това на Бойко, е Гинка. В завалялите мнения, несъмнено, имаше разлики, само че всички бяха уверени в едно – тя е подставено лице. На никого, с изключение на нея самата, не му хрумна да твърди, че може да е работила по лична воля и със личен запас. Гинка е някой различен. Големият въпрос за следващ път е: Кой?

Хипотезите са от нормалните обвинени вътре в страната до нестихващите опити на Кремъл да ни сложи в енергийна взаимозависимост. Премиерът Борисов също излезе със своя версия, която не изключваше останалите: договорката с ЧЕЗ в последна сметка не е икономическа, а политическа и задачата й е отново да го смъкват от власт. 

Малко евентуално е в тази ситуация да стане по този начин и изобщо по този начин да е замислена договорката, само че по-важното е, че Борисов с добре тренираната си политическа вътрешен глас знае, че отсега нататък точно по този начин ще се реализира разпределението освен на тока, а и на властта. Още от Костинбродската спекулация се разбра, че подправените вести не са задоволителни, трябват подправени събития с изцяло същинско въздействие върху вота. 

От такава позиция историята на прехода се дели на три интервала. Първо беше партийният избор, когато алените или сините пристрастености водеха до урните. Докато и на едните, и на другите се оказа, че демокрацията не им е по силите. Червените, поради неспособността да се освободят от предишното си, сините, поради неспособността да си обезпечат бъдеще. 

Тогава пристигна харизматичният избор. Първо Царя, след това Бойко. Залагаш на една персона, затваряш очи и скачаш в урната.
Днес обаче освен харизмите са изтощени, само че и вярата за спасителя на нацията е изложена в музея на политическата доверчивост. Вече няма кой да те остави даже да се самоизлъжеш, тази работа е поета от експерти. Намираме се в хибридния интервал. Партийните стратегии и лидерските харизми губят значение, задоволително е да можеш да платиш на фабриките за подправени вести да произведат подправено събитие, което да промени хода на същинските. За да влезеш във властта, първо би трябвало „ Да разлаем кучетата ”.

Ако не сте гледали този филм, направете го, тъй като ни следва присъединяване в него.

Още не могат да ми се поберат в мозъка тези 45000 души, за които паравоенната организация „ Шипка ” твърди, че са нейни членове. Та това е популацията на един не дребен град, готово до крайник да тръгне да санкционира тези, които по някаква причина не му харесват. Засега главната им жертва са бежанците, само че апетитът идва с яденето, тъй че да се готвят ромите, гейовете, евреите… Аз самият се усещам застрашен, тъй като числя се на така наречените от тях „ либерасти ”, които са оповестени за врагове на българщината.
Ако има нещо по-лошо от неприятна страна, е частни лица да приватизират репресивната й функционалност. Тоест, да правят принуждение и да настояват, че това не е закононарушение, а родолюбив дълг. 

И казусът не е в тези 45000 души, взели името на славния връх „ Шипка ”, а в обществото, за което насилието над индивида без съд и присъда е задоволително. Това се прояви в ориста на Истанбулската спогодба у нас, която – под предлог за битка с някакъв утопичен трети пол, беше отхвърлена. И по този начин мълчешком домашното принуждение беше предпазено. Видя се и през годините на прехода, когато мутрите, трансформирали уличното принуждение в занаят, съумяха да наложат типа си и държанието си като влиятелен начин на живот. И таман стартира да ни се коства, че те са на изгубване, и доброволецът Динко се оказа клониран в цяла армия…

Въпросът е, в случай че една мутра развява националното знаме, от това става ли по-малко мутра?
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР