Георги, който като тийнейджър плачеше за внимание с гротескни постъпки,

...
Георги, който като тийнейджър плачеше за внимание с гротескни постъпки,
Коментари Харесай

Радев гледа на политическата сцена като на шахматна дъска

Георги, който като младеж плачеше за внимание с гротескни действия, побоища и кавги, не се схваща с баща си и до ден сегашен. Двете деца на президента, който несъмнено не е мислел, че като стане на 60 години ще има и трети доведен наследник, се отглеждат от майка им Гинка. Или най-малко до неотдавна беше по този начин, защото младежите са пълнолетни и са поели по личните си пътища.

 

Прави усещане, че президентът премълча преобладаващата част от свадите, засягащи освен персоналния му живот, а и страната. Пропусна да разяснява и фактът, че страната се тресеше поради разкритията, че е подслушван, а по-късно прокуратурата нахлу в Президентството. Тогава просто направи като боен – нападна, тъй като му изнасяше, и то доста. Той към този момент е наясно по кое време може да разцепи в своя изгода публичното мнение, страната, политически водачи, даже цели държавни управления.

 

С ловкост и разум той сякаш го играе незначителна фигура в българската политика, лимитирана от Конституцията, безусловно заемаща синекурна служба, а той просто е квалифициран психолог и извънреден математик. Той ловко играе ролята на обединител на нацията, само че самичък сътвори няколко служебни държавни управления и съумя да разцепи персонално някои от тях, с цел да види кой му е правилен, едвам не унищожи основаването на новия кабинет и сега не различен, а той персонално е разделил цялата войска на русофили и евроатлантици.

 

Не може да се отхвърли, че Радев чукна своите 60 като ловък манипулатор, остроумен общественик и извънредно предвидлив политик, който гледа сцената на властта като на шахматна дъска. Като боен той е извънредно правилен на личните си дела и визии и в случай че не ги отстоява с думи, го прави с действия.

 

Според осведомени Радев крие настойчиво едно кътче от себе си, което се разтапя на класическа музика и опера, жадува по предишното на кавалерството, доблестта и мускетарската честност и почтеност, и се терзае, че към този момент не ги намира на никое място към себе си. Държавният глава не стопира да се поддържа, макар достолепната си възраст. За него годините в армията и политиката не се разграничават.

 

Извън политическите клишета и етикети, които му лепят, той  е фигура, която постоянно ще крие като Янус едното си лице от нацията. И в идващите години това няма да се промени, изключително когато Радев реши да се изцапа с калта, наречена „ българска политика “ и на Янус от „ Дондуков “ 2 му се наложи да промени доста от маските, които носи, с цел да остане на власт и след края на мандата си.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР