Георги Иванов - Гонзо даде първото си обширно интервю в

...
Георги Иванов - Гонзо даде първото си обширно интервю в
Коментари Харесай

Гонзо: Един от основните проблеми е многото чужденци, които играят в българското първенство

Георги Иванов - Гонзо даде първото си обстойно изявление в ефира на " Тази заран " по bTV. Той призна, че има неизясненост по отношение на ръководството на БФС.

В момента БФС се ръководи от 3 Изпълнителни комитета, а всички решения се подписват от Иванов и някогашния президент Михаил Касабов.

" Трудно е. Заради тези всички правосъдни каузи, които се водят от 2-3 години, Изпълкомът не може да бъде вписан. Има 3 Изпълкома - първият на Боби Михайлов, този от конгреса през 2021 година и сегашният. Казах на Конгреса, че Изпълкомът ще бъде органът, който взима решения, само че той не е законен. След като бъдем вписани ще се съберем отново, тъй като има такива решения, които би трябвало да вземем генерално, с цел да можем да бъдем готови за идващия сезон ", съобщи Иванов.

" Самата Агенция по вписванията, като види, че има нещо към БФС, им се изправят косите. Надявам се това нещо да завърши. За никой не е добре това безвремие. Ако желая да взимам някое решение, би трябвало да привиквам първия Изпълком, а ние сме третият. Дори когато желая да подписвам нещо за уволняване или нещо, което би трябвало да се случи, би трябвало да крещя Михаил Касабов, с цел да се подписва дружно с мен. Неудобство е, само че ние продължаваме да работим. Правим вътрешни промени ", добави той.

След избирането на Иванов два клуба подадоха тъжби - Скравена и Балкан Варвара. Впоследствие те ги отдръпнаха и се чака Гонзо публично да стане президент и на документи в средата на май.

" Не желая да споделям и да упреквам някой за жалбите. Но, в последна сметка, в случай че са от някой от хората, които бяха кандидат-президенти, не приказва добре за тях. Ние сме хора, които са били спортисти. Важно е да имаш достолепие, когато загубиш е значимо да приемеш загубата. Обединението е мъчно, тъй като в България сме разединени. Виждаме го. На какъв брой избори вървим поред?! Самото общество е извънредно - или харесва, или ненавижда. Когато самият метод на живот на хората се усъвършенства и гледаме в една посока, има държавно управление, правила и закони, може би във футбола и ние ще се обединим ", съобщи новият президент.

Още от трибуната по време на Конгреса на 15 март Иванов предложения Димитър Бербатов и екипа му работят дружно. Той разкри, че е получил отвод.

" Поканих хора от екипа на Димитър Бербатов да влязат в Изпълкома - те отхвърлиха. Говорил съм по-късно с някой от тях. Но когато не приемаш нещо и си афектиран, е доста мъчно да те убедят да правиш нещо, което не искаш. Бях с доста положителни усеща към тях, въпреки всичко сме били другари. Добри футболисти са, само че те избраха своя път ", съобщи Иванов и добави:

" Не мога да сложа някой от тях за вицепрезидент. Ако някой го мисли, не е правилно. Те самите затвориха вратата, с цел да нямат позиции в Изпълкома. Всеки един от тях е добре пристигнал да работим дружно, да дава хрумвания. Нямам срещу да работя с тях ", още веднъж сподели новият президент на Българския футболен съюз.

Една от главните цели на ръководството на Иванов е класиране на националния отбор на Световното състезание през 2026 година с Съединени американски щати, Канада и Мексико.

" Трябва да реализираме качеството на играта, която всички българи чакат. В последните два мача показахме положително лице. При Младен Кръстаич имахме мачове, в които България доминираше, само че не съумя да победи. Надявам се в този момент, с новия треньор (бел. а. - Илиан Илиев), позитивните неща, които ги виждаме, да продължат. Знаем, че нямаме някакви топ играчи, само че би трябвало всички да дават всичко от себе си ", съобщи Иванов.

" Сега международното състезание звучи като някаква измислица, поради резултатите на националния тим през последните две години. Но ние като спортисти и хора, които дават отговор за БФС, си слагаме цели. Вече две години този тим се построява, мачовете в Лигата на нациите са с непретенциозни тимове, което ще ни даде добра основа за европейските квалификации, където ще хвърлим всичко ", добави той.

Развитието на националния тим минава и през развиването на школите.

" За да се надиграваме с страни, на които футболистите им играят в топ 5 шампионатите, ние също би трябвало да имаме такива - най-малко 7-8. В момента два футболисти вършат усещане - Кирил Десподов и Илия Груев. За да бъдем конкурентно способни на другите страни - не Франция и Испания, а Полша, Унгария, Сърбия, би трябвало да имаме 7-8 индивида, с цел да сме мощен тим ", безапелационен е Иванов.

" Неслучайно тези две години, в които бях механически шеф, хвърлихме доста старания в детско-юношеския футбол. Там се построяват футболисти. Засега във възрастите 15-16-17 години имаме положителни футболисти, които не се разграничават от другите страни, които са по-развити от нас. Какво се случва след 17 години?! Може би самата конюнктура, в която живеем, в която се построяват футболистите, мотивацията, която би трябвало да имат... там губим нишката. И търсим аргументите за какво не можем да реализираме равнището, което чакаме ", сподели още той.

Един от главните проблеми на българския футбол, съгласно Иванов, са многото чужденци в клубните тимове. Той обаче съобщи, че не е обожател на крайните ограничения за ограничение на присъединяване им в мачове.

" Един от главните проблеми е многото чужденци, които играят в българското състезание. Но пък ние би трябвало да си дадем сметка, че БФС не развива футболисти. Това, че играят доста чужденци, приказва неприятно за нашите детско-юношески школи. Собствениците на клубовете би трябвало да влагат доста повече средства в образованието на треньорите ", съобщи той.

" Най-основният приоритет е шампионата да приключи, тъй като е във финалната фаза. Наблягаме и върху съдийството, което би трябвало да бъде в най-високото си равнище. ВАР системата направи по този начин, че да няма неточности. Ще създадем след края на сезона среща с клубовете, с цел да обсъдим възможен нов формат на Първа лига ", разяснява той.

" Последния сигнал за черно тото, който разисквахме. Откакто съм президент, има един мач, който се проверява, и той е Ботев Враца - Септември София, който приключи 5:5, само че няма наказани. Аз не съм служител на реда, органите на реда би трябвало да проверяват. От това, което виждам, сега няма уговорени мачове. Когато има сериозна конкуренция, няма кой да дава мачове на различен ", сподели президентът на БФС.

" Аз не мога да кажа по какъв начин ще се отрази на ЦСКА, само че считам, че Гриша Ганчев е дал доста за футбола, основал е положителни играчи, развивал е тим. Със сигурност ще е загуба за футбола, отдръпването на Ганчев ", съобщи Иванов по отношение на процесите в ЦСКА, като по-късно разяснява информациите, че Димитър Бербатов може да стане президент на клуба: " Димитър Бербатов е известен измежду почитателите на ЦСКА и е положително начало за него. По-добре е да работиш в клуб, в сравнение с да си стоиш у дома ".
 Гонзо: Първенството ни е в топ 5 на най-интересните, има огромна конкуренция
Гонзо: Първенството ни е в топ 5 на най-интересните, има огромна конкуренция

" Смятам, че плейофната система е добра за България "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР