Георги Харизанов: В меморандума има практики, които не са в

...
Георги Харизанов: В меморандума има практики, които не са в
Коментари Харесай

Георги Харизанов: В меморандума има практики, които не са в синхрон с демокрацията

Георги Харизанов: В меморандума има практики, които не са в синхрон с демокрацията.

„ Продължава сюжет, в който ни ръководят конкуриращи се политически сили, които не стопират да показват непрекъснато минусите на другия.

Този сюжет се усили около локалните избори и в този момент обикновено се усилва отново около ротацията.

След като тази структура оцелее, ще станем очевидци на същия диалог около европейските избори. “

Това мнение изрази в изявление за БНР Георги Харизанов, политически анализатор.

На въпрос вероятен ли е идващ кабинет в състав ГЕРБ-ДПС-ДБ, Харизанов изрече позиция, че това би било отрицателно за цялото общество.

Счупването на досегашната политическа структура не би довело до по-добра. В момента няма опция. Ситуацията може само да се утежни, съобщи той.

Когато създаваш негативи, ги носиш. Когато непременно искаш цялата отговорност за ръководството да е твоя, несполуките ще се припишат на теб, уточни анализаторът.

Благодарение на ГЕРБ го има това държавно управление, подсети Харизанов. По думите му разграничаването не може да бъде от ръководството като цяло, а от обособени лица и дейности.

„ За следващ път прави неприятно усещане неналичието на хармония в парламентарния език. Това съревнование кой по-оригинално ще обиди другия – в него няма победител, всички губят “, счита Харизанов за разменените реплики сред Делян Пеевски и Христо Иванов.

„ Намесата на господин Пеевски касаеше опити за кадруване в правосъдната власт. Той показва емоции, които приказват за обиден негов интерес, за ревнивост. Противоречието не е единствено при господин Пеевски, то е и при господин Иванов. Политици разискват кандидатура за основен прокурор “, разяснява той. Ако ще го избира Висш съдебен съвет, няма никаква логичност да го показват политически представители, добави анализаторът.

„ Проблемът на меморандума е в тайминга. Ако беше комплициран на масата на договарянията преди да се гласоподава държавното управление, тогава нямаше да има нищо необичайно и да е обект на толкоз рецензии от цялото общество “, акцентира Георги Харизанов.

Ще се смени министър-председателят, а доста решения се вземат единствено на автограф от премиера. Сега ПП отхвърлят на по-голямата партия, подкрепила ги в ръководството, да прави това, разяснява той.

„ Прозаичната причина внезапно по този начин да се разбързат Политическа партия е тази.

Красивите пояснения в тази ситуация не работят. “
8 месеца и половина Политическа партия споделяха – никакво съдружно съглашение,
тъй като не сме в коалиция, нямаме нищо общо с тези хора, добави Харизанов. Според него Демократична България са желали да има механизъм,

само че това е било спирано от Политическа партия – „ то е очеваден факт, само че не е безусловно отрицателна конотацията “.

Запитан за какво Габриел осведоми за решението си да не подпише меморандума, препоръчан от ПП-ДБ, първо посланиците, а след това вътрешната аудитория, Харизанов посочи:

„ Аз не бих се отчитал на непознатите посланици какво върша, какво считам да върша тук. Ние не сме колония, ние сме самостоятелна страна. Защо е този ход? Изглежда като отчитане на посланиците. “

„ В меморандума има практики, които не са в синхрон с демокрацията.
Мисля, че целият документ ще изчезне.
Ще се стигне до формализиране на ръководството, само че надали през този меморандум “, счита Георги Харизанов.

„ Картинката не е тази, която си представяме – че ще обидим господин Пеевски и ще му вземем играчките. Така наподобява “, сподели още той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР