Георги Георгиев, обвиняем за нападението на 18-годишната Дебора Михайлова, остава

...
Георги Георгиев, обвиняем за нападението на 18-годишната Дебора Михайлова, остава
Коментари Харесай

Окръжният съд в Стара Загора с тежък удар по Георги Георгиев

Георги Георгиев, обвинен за нападението на 18-годишната Дебора Михайлова, остава в ареста, реши на днешното си съвещание въззивният Окръжен съд в Стара Загора. 

Петко Кънев, юрист на обвинения, напомни, че най-тежката мярка „ задържане под стража “ по отношение на Георгиев е взета по обвиняванията за „ заканите с ликвидиране.

„ Мина задоволително дълъг интервал от време, в който прокуратурата бездейства и не събира никакви доказателства “, разяснява юристът. Той уточни, че съгласно него „ за три месеца няма събрано нито едно доказателство “.

Пред медиите Кънев уточни: „ не са ни предявени материалите и ние не сме създали съответните доказателствени претенции за допълнение на съответния доказателствен материал, а обвинителният акт е подготвен “.

Припомняме, че преди дни районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова съобщи, че прокуратурата е завършила следствието по случая с 18 годишната Дебора Михайлова.

Считаме, че сме събрали и ревизирали нужните доказателства, с цел да потвърдим виновността на лицето, изясни Димитрова и уточни, че следва внасяне на обвинителен акт в съда.

Тя добави, че е почнало предявяване на материалите по делото на бранителите и се чака то да завърши другата седмица. По време на следствието са разпитани голям брой очевидци, направени са експертизи, следствен опит, претърсвания и огледи. 

През август държавното обвиняване сплоти двете досъдебни производства, формирани против Георгиев, за нанасяне на двустепенна междинна телесна щета, изразяваща се в черепно-мозъчна контузия, мозъчен оток и лека мозъчна травма, довели до разстройство на здравето, краткотрайна заплаха за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други елементи от тялото на 18-годишното момиче, написа Българска телеграфна агенция.

Наблюдаващият прокурор Десислава Калайджиева добави, че следва да му бъде повдигнато обвиняване и за това, че „ на 26 юни в Стара Загора в стая в апартамент е принудил потърпевшата да претърпи нещо обратно на волята си като остригал част от косата ѝ и използвал мощ - удар с пестник ".

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР