Георги Георгиев, обвиняем за нападението на 18-годишната Дебора Михайлова, остава

...
Георги Георгиев, обвиняем за нападението на 18-годишната Дебора Михайлова, остава
Коментари Харесай

Съдът реши: Георги Георгиев, обвиняем за нападението на Дебора, остава в ареста

Георги Георгиев, обвинен за нападението на 18-годишната Дебора Михайлова, остава в ареста, реши на днешното си съвещание Районният съд в Стара Загора.

Делото за смяна на мярката за неотклонение на Георгиев трябваше да се гледа през предходната седмица, само че тогава юристите му Валентин Димитров и Петко Кънев обявиха, че не са се срещнали с част от материалите.

Адвокат Кънев напомни, че най-тежката мярка „ задържане под стража “ по отношение на Георгиев е взета по обвиняванията за „ заканите с ликвидиране. „ Мина задоволително дълъг интервал от време, в който прокуратурата бездейства и не събира никакви доказателства “, разяснява юристът, предава Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че съгласно него „ за три месеца няма събрано нито едно доказателство “. 

През август държавното обвиняване сплоти двете досъдебни производства, формирани против Георгиев, за нанасяне на двустепенна междинна телесна щета, изразяваща се в черепно-мозъчна контузия, мозъчен оток и лека мозъчна травма, довели до разстройство на здравето, краткотрайна заплаха за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други елементи от тялото на 18-годишното момиче.

Наблюдаващият прокурор Десислава Калайджиева добави, че следва да му бъде повдигнато обвиняване и за това, че „ на 26 юни в Стара Загора в стая в апартамент е принудил потърпевшата да претърпи нещо обратно на волята си като остригал част от косата ѝ и използвал мощ - удар с пестник ".

Припомняме, че сигналът за нападението над 18-годишното момиче е получен към 23:30 часа на 26 юни. На 27 юни обвиненият е арестуван за период от 24 часа, като тогава е бил в изискванията на към този момент наложено наказване „ пробация “ от януари т.г. за сходно закононарушение.

Той е освободен с разпореждане на Районния съд, откакто правосъдният състав смята, че съгласно събраните доказателства по делото, закононарушението се квалифицира като нанасяне на „ лека телесна щета ".

На 31 юли Георги Георгиев беше арестуван с непрекъсната мярка „ задържане под стража " по другото досъдебно произвеждане - за закана с ликвидиране по отношение на 18-годишното момиче. На 9 август Окръжният съд в Стара Загора удостовери наложената мярка за неотклонение. Случаят с насилието на момичето провокира митинги в цялата страна.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР