Георги Димитров от Evrotrust (вляво) и Андрей Шотов от ПОД

...
Георги Димитров от Evrotrust (вляво) и Андрей Шотов от ПОД
Коментари Харесай

ПОД "Бъдеще" пусна мобилно приложение за избор на пенсионен фонд

Георги Димитров от Evrotrust (вляво) и Андрей Шотов от ПОД " Бъдеще " чакат, че скоро и други пенсионни компании ще предложат услугата на клиентите

© Надежда Чипева Технологична опция за избор на пенсионен фонд през мобилен телефон вкара ПОД " Бъдеще " в партньорство с Evrotrust. С това компанията стана първата на пазара, която ще може да притегля нови клиенти без да е належащо те да посещават офис или да подписват хартиени документи. Очакванията на ПОД " Бъдеще " са до две години 70% от новите записвания да идват през цифровия канал. По данни на изпълнителният й шеф Андрей Шотов, все още клиенти на сдружението са 226 хиляди души, което й отрежда малко над 5% пазарен дял. Той уточни още, че активите под ръководство възлизат на 320 млн. лева, а по данни на КФН постигнатата рентабилност за последните 5 години е 2.18%.

Първата с сходна услуга в бранша

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък След като бе първата пенсионна компания, пуснала мобилна апликация за клиентите си, ПОД " Бъдеще " се трансформира и в първата, която дава опция за отдалечен onboarding на консуматори. Това значи, че искащите да икономисват за втора пенсия при нея, могат да подадат заявки или да трансферират партидите си от други пенсионни фондове без да посещават офис или да подписват хартиени документи. За задачата те би трябвало да конфигурират на телефоните си мобилното приложение на ПОД " Бъдеще ", както и приложението на Evrotrust. Интеграцията им разрешава попълването на заявката, подписването и приемането на документи да става електронно, което е гратис за потребителя.

Инвестицията в цифровия канал е на пенсионната компания, от където не пожелаха да разясняват какъв брой е коствала създаването. От там показаха единствено, че се надяват до две години 70% от клиентите им да идват през мобилното приложение. " Това не е краят на дигитализацията в нашата компания ", сподели Андрей Шотов, като посочи, че след 16 години на пазара тя има упоритости да пораства посредством привличане на клиенти от новите генерации, които излизат на пазара на труда.

От дребните на пазара

Последните данни на Комисията за финансов контрол (КФН) отреждат 5.4% пазарен дял на ПОД " Бъдеще " на база обезпечени лица в края на 2018 година. Според статистиката на регулатора новопостъпилите заявки за годината са били 467, а 1845 са служебно разпределените лица. До там се стига когато някой, който е почнал първа работа, не е подал в период заявление в кой частен пенсионен фонд да бъде обезпечаван за втора пенсия. Разпределението се прави по набор от критерии, измежду които брой на първичните избори, реализирана рентабилност и размер на таксите за ръководство.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР