Георги Чиликов, който за последно бе треньор в Арда, коментира

...
Георги Чиликов, който за последно бе треньор в Арда, коментира
Коментари Харесай

Чиликов: Нали говорим за това колко сме честни? Жалка работа

Георги Чиликов, който за последно бе треньор в Арда, разяснява пред DIEMA SPORT идния край на SESAME Купа на България сред ЦСКА и Левски и отвори една от болните тематики на родния футбол, а точно - отношението към родните треньори.

"Слушайки последните дни, всеки споделя, че край мъчно се предсказва. Аз няма да се различа, колкото и да е клиширано. Няма любимец, няма значение кой в каква форма се намира. Да, в случай че гледаме спортно-технически, Левски е любимец, само че в един край това не значи нищо ", съобщи Чиликов в "Домът на футбола ".

"Публиката задължава. Футболистите на ЦСКА не са играли пред такава аудитория последните месеци и мисля, че Левски е по-подготвен от тази позиция. Най-важното обаче е по какъв начин ще са душевен, физически и тактически. "

"ЦСКА преди нова година игра много по-добре от Левски, по-късно се обърна монетата. Това е видно. Мисля, че треньорът на ЦСКА ще е квалифициран. При всички състояние тимът ще е по-добре от последните месеци - обикновено, край е. Така че тези приказки, че Левски е огромният любимец... това ще е много тежък край. "

"Никой не очакваше, че Левски ще се преобрази толкоз бързо. Финалът ще е черешката на тортата, даже и да не е извоюван. Тръгнали са в вярната посока, сигурно ще надградят лятото. Мисля, че тимът ще играе в евротурнирите, а това е най-важното съгласно мен ", добави Чиликов.

"Не е значимо какво е било - минало-заминало. В главата ми са останали единствено позитиви. Няма потребност да занимаваме хората с българските си проблеми. Те не са единствено в Арда, потвърдено е, че част от треньорите се изхабяват с лека ръка. Тези въпроси би трябвало да ги зададете към шефове, президенти. Надявам се това да се промени, другояче не виждам по какъв начин ще вървим нагоре ", съобщи Чиликов по отношение на проблемите на родните треньори.

"Гледайки какво се случва около нас, не приказва добре - прекомерно доста чужденци, да не приказваме, че са без лицензи. Това са жалки работи. Всеки от актуалното управление в БФС си затваря очите. Нека последните 10 години се изкарат какъв брой треньори без лицензи са водили в България. Питайте какъв брой, да изкарат статистика. След това е доста елементарно да приказваме, само че ние сме си отговорни. "

"Аз не съм видял в годините някой чужденец да направи нещо впечатляващо. Отделно от това идват и без лицензи. Нали има правила от футболния съюз? Нали приказваме какъв брой сме почтени и правилни? Къде е това нещо. Защо караме тези курсове за лицензи? Да си губим времето, да даваме пари и да се бием, че имаме лиценз. Не, че това те прави по-добър, само че си има правила и ние би трябвало да свикнем. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР