Георги Братоев има всичко, за което може да мечтае един

...
Георги Братоев има всичко, за което може да мечтае един
Коментари Харесай

Георги Братоев: Връщам се в националния отбор

Георги Братоев има всичко, за което може да мечтае един състезател - трофеи, купи, медали... Четвърти е на олимпиада с националния тим на България в Лондон 2012. С брат му Валентин имат истории за книга и филм, а част от тях разпределителят показа в подкаста ни " За спорта без клишета ".

" Има място за старите пушки. Има място за всички, които имат положително равнище на волейбол. Връщам се и ще бъда част от разширения състав това лято. Ще дам всичко от себе си, единствено да сме живи и здрави.

За Вальо не знам - на неговата позиция има доста млади играчи, които желаят да захапят. Националния тим е идея, за която всеки би трябвало да работи ".

Жоро връща лентата към първите си години на терена.

" В Тренто бях на правилото на сегашните младежи. Българските волейболисти под 25 години считат, че да се приберат да играят тук е еднакво на провал, голяма стъпна обратно, позор и срам.

" Ама по какъв начин, ще ме сочат с пръст ". И аз мислех по този начин, че единствено слабите стоят тук, аз не бях слаб. Само и единствено да изляза зад граница, подписах във Втора лига на Русия ", споделя плеймекърът на Дея.

" На мнението съм, че с българина добър не би трябвало да бъдеш. Това са думи на Мартин Стоев. Трябва гняс, тормоз и тежка ръка, с цел да се получат нещата. Както споделя нашият президент Александър Маджуров - няма ненаказано положително. Вярвам в това нещо. Ако някой ден съм треньор, ще опитам добра симбиоза сред това и малко по-човешки способи ".

" За чужденците не е елементарно от Манхатън в Пазарджик, Бургас или Монтана... Не споделям, че София е точката, към която се върти светът. Различно е. Не е елементарно на чужденците да се приспособяват първата година. Като мине ладата и питат " Ретро ревю ли има? ".

" Като бяхме по-млади, много излизахме. Една вечер бяхме седнали на по едно уиски и мина Мартин Стоев. Каза, че волейболът и алкохола не могат да въртят ръка за ръка. Той ме отдалечи. Аз така и така не съм пияница, обичам наргиле. Краста ми е ", прям е 35-годишният Братоев.

Какво споделя за волейбола в Бургас, за първата подготовка с националния тим и за Матей Казийски - вижте във видеото на епизод 58 на " Спорта без клишета.

btvsport.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР