Георги Божилов вече работи в Мото Пфое, искали му турски

...
Георги Божилов вече работи в Мото Пфое, искали му турски
Коментари Харесай

900 лв. отказали най-добрия ни гребец от спорта

Георги Божилов към този момент работи в " Мото Пфое ", желали му турски паспорт за Галатасарай

Ниска заплата и липса на пенсионни и здравни осигуровки са принудили най-хубавия ни гребец Георги Божилов да се откаже от спорта. Преди дни управлението на федерацията разгласи, че 29-годишният софиянец е слязъл от лодката за една година заради персонални аргументи и поради това няма да взе участие на международното състезание в Пловдив през септември. Пред " Меридиан Мач " обаче Божилов отсече, че решението му е непрестанно.
 Георги Божилов стана международен вицешампион по гребане @@@
" На този стадий не мисля, че има нещо, което може да ме върне в спорта. Причината за решението ми е финансова. Като народен играч взимам 900 лв. като нямам никакви осигуровки - нито здравни, нито пенсионни. За застраховка за акцидент въобще и дума не може да става. Федерацията поемаше разноските за лекувания на травми, само че това не е задоволително. Просто не си заслужава трудът, който поставям. Имам жена и дете въпреки всичко ", сподели Божилов.

Миналата година първият българин, печелил кръг от Световната купа на скиф, имаше предложение да се състезава за турския Галатасарай, само че и там нещата пропаднали.
 Георги Божилов стана международен вицешампион по гребане @@@
" Причината бе, че с цел да се състезавам за този клуб, трябваше да имам турско поданство, което по този начин и не се уреди. Докато чаках да ми оправят документите, няколко месеца ми даваха заплата. Беше три пъти по-голяма от това, което получавах тук. И трябваше да вземам участие единствено на 3 републикански шампионати. Обаче нещата не се получиха. Ако всичко с Галатасарай се беше уредило, сигурно още щях да съм в спорта ", споделя Георги.

В момента животът на Божилов, който на олимпийските игри в Рио стана 9-и на двойка скул с Кристиян Василев, е поел в радикално друга посока. Гребецът ни е приемчик в новия офис на автомобилната компания " Мото Пфое " на " Ботевградско шосе " в София.

" Финансово в действителност е доста по-добре, а и имам време за фамилията си ", признава той.

За момента Божилов не мисли за спорта.

" От федерацията доста желаят да се върна, само че не ми оферират нищо в подмяна. Постоянно ми дават обещание за по-добри времена, в които ще има спонсори... Но всичко остава единствено на думи ", приключи Георги Божилов.

НИКОЛА ШЕНТОВ, " Меридиан Мач "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР