Георги Аврамчев: Калоян Левтеров и Йосиф Миладинов не показват професионално

...
Георги Аврамчев: Калоян Левтеров и Йосиф Миладинов не показват професионално
Коментари Харесай

Жорж Станкович: Обиден съм от квалификацията за непрофесионално отношение, тренирам Калоян както трябва

 Георги Аврамчев: Калоян Левтеров и Йосиф Миладинов не демонстрират професионално отношение Георги Аврамчев: Калоян Левтеров и Йосиф Миладинов не демонстрират професионално отношение
“За страдание двама от нашите положителни състезатели пропущат Световното състезание по плуване - Калоян Левтеров и Йосиф Миладинов. И при двамата аргументите са непрофесионално отношение към спортно-техническия развой. Калоян Левтеров преди десетина дни, празнувайки абитуриентския си бал, си срязва ръката на някакво стъкло. Има възбрана да плува 20 дни. И затова Световното състезание “отлита ”.

За мен това е непрофесионално отношение и на него, и на неговия треньор. Не упреквам никого, на всеки може да се случи, само че не може един ден преди последния лагер и 10 дни преди Световното да правиш купони. Знам, че приключва и това е един път в живота, само че въпреки всичко един състезател би трябвало да преценя. Случило се е, не го укорявам ”, това сподели Аврамчев да конференция преди заминаването на тима за Будапеща.

Личният треньор на Калоян Левтеров - Жорж Станкович, призна, че е почувствал оскърбление от квалификацията “непрофесионално отношение ” и пожела да изкаже своята гледна точна пред Sportal.bg .
5  Интервю с Жорж Станкович
“Обвинението в непрофесионално отношение беше както към Калоян, по този начин и към мен. Според мен това са погрешни обвинявания и изказвания. Държа да кажа, че работя без възнаграждение от нито една стотинка нито от федерацията и моя клуб Славия. Исках да го кажа, тъй като персонално аз съм афектиран от тази подготовка. Всичко давам за Калоян и го упражнявам както би трябвало - без значение дали ми се заплаща, или не.

Историята е следната: ние се готвихме с него до последно, до заминаването му за лагера в Одрин. Инцидентът се е случил отвън басейна. И тъй като беше казано, че е било на неговия бал, това беше изпращане с неговите родители. Подготовката преминаваше както беше планувано. Освен в басейна, той работи с кондиционен треньор. Искам да благодаря на индивида, който се грижи за финансирането на тази подготовка. Той не живее в България и държи името му да не се загатва. Както споделих, подготовката си вървеше както би трябвало. Просто този безразсъден случай го лиши от присъединяване на Световното състезание. Мисля, че господин Аврамчев зачерта с лека ръка и неговия труд, и моя. Беше казано, че спортно-технически не се държим професионално, което не е правилно. На басейна и аз съм си приключил работата, и той ”, показа Станкович пред Sportal.bg.
5  Интервю с Жорж Станкович
Станкович е уверен, че неговият ученик ще е в отлична форма за идното Европейско състезание по-късно през лятото: “Калоян в действителност имаше възбрана да плува 20 дни. Но във времето, в което не влизаше във водата, той продължи със сухите тренировки с кондиционния треньор. Поддържаше една добра форма. От една седмица тренира във вода и мисля, че ще успее да си върне формата за Европейското състезание и ще се показа почтено. Аз ще направя всичко допустимо той да се показа най-добре и всичко пропуснато на Световното да го компенсираме на Европейското. ”

Още за подготовката на Левтеров, заминаването за Съединени американски щати, Световното състезание в Будапеща и гения Давид Поповичи може да чуете във видео изявлението с Жорж Станкович.

Снимки: Борислав Трошев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР