Георги Ангелов е арендатор в района на Вълчи дол от

...
Георги Ангелов е арендатор в района на Вълчи дол от
Коментари Харесай

Арендаторът: Родно производство в България почти няма

Георги Ангелов е арендатор в региона на Вълчи дол отдавна. Той участва на митинга, който се организира през вчерашния ден във Вълчи дол.

Защо зеленчуците са скъпи, каква е ориста на земеделските производители и какви рисковете, които поемат те, с цел да не престават да работят?

" Ако хората си мислят, че който гледа аграрни култури е богат човек, да стане земеделец и да види по какъв начин е. Да печели пари и да си мисли, че те идват от небето ", разяснява Георги Ангелов.

От 20 години той гледа царевица, пшеница, слънчоглед и ечемик. Не се е отказал не тъй като му е леко, а тъй като това е метод на живот. " Това ни е работата, другояче би трябвало да вървим да работим за някой различен ", сподели още Ангелов.

Според него вносът на украински яйца и зърно у нас ще унищожи и последното, което е останало в българското земеделие. " Това подбива нашия пазар. С тези европейски условия... Ако си мислят, че от Украйна ще се вкарва постоянно, бъркат. Да не се чудят след това, че доматите и краставиците са скъпи. Унищожиха отглеждането на животни, унищожиха зеленчукопроизводството, остана и земеделието ", добави той.

Родно произвеждане съвсем няма, счита арендаторът. По думите му, зеленчукопроизводителите се отхвърлят основно поради неналичието на работна ръка и вноса на продукция от други страни. " Вкарват от Полша картофи на по 20 стотинки, тъй като на поляците им дават дотации. За да се реши казусът при нас, би трябвало страната да подкрепи родните производители. Да вземат образец от немските институции - щом хората могат, значи и при нас може ", сподели Георги Ангелов пред БНР. 

Ангелов беше на вчерашния митинг във Вълчи дол. Той е срещу построяването на ветропарк в региона. " Една перка взема 3 дка от мястото. Тези трептения се предават с километри ", добави Ангелов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР