Геополитическата ситуация видимо се подобрява за Владимир Путин на фона

...
Геополитическата ситуация видимо се подобрява за Владимир Путин на фона
Коментари Харесай

Bloomberg: Русия пробива изолацията, добри новини за Путин

Геополитическата обстановка очевидно се усъвършенства за Владимир Путин на фона на патовата обстановка на фронта в Украйна. Опитите на Запада да сложи Русия в интернационална изолираност не работят, написа организация Bloomberg.

Изданието припомня, че напълно неотдавна – през август – Путин не участва на срещата на БРИКС в Южна Африка поради страха да не бъде задържан по силата на обвиняванията, отправени против него от Международния углавен съд. Сега той тържествено отива в Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия – двете най-големи страни от Персийския залив, остарели сътрудници на Съединени американски щати.

За смяна в обстановката свидетелства и присъединяване на съветския външен министър Сергей Лавров в конференцията на ОССЕ в Северна Македония през предходната седмица. През предходната година му беше неразрешено да взе участие във форума на организацията.

Отслабването на дипломатическата изолираност не е единствената добра вест за страната агресор.

Въпреки западните наказания, ориентирани към ограничение на съветската стопанска система, тя последователно се възвръща и се престроява за продължителна война. Междувременно Конгресът на Съединени американски щати продължава да блокира отпущането на нова американска помощ за Украйна, а в Европа нараства умората от войната.

Освен това в интерес на Русия работи и спорът сред Израел и „ Хамас “, който притегли вниманието на света към Близкия изток.

Путин се зае с изчаквателна игра, установи Bloomberg. Наистина, Москва изтощава ресурсите си, с цел да поддържа военните си старания в Украйна, и претърпя краха на комерсиалните си позиции в Европа, които преди бяха преобладаващи. Но турът на Путин в Персийския залив демонстрира, че той е в положение да основава връзки с други елементи на света, което е симптом за резистентност на Русия, се споделя още в разбора.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР