Генетичен анализ на коронавируса ще бъде направен у нас. За

...
Генетичен анализ на коронавируса ще бъде направен у нас. За
Коментари Харесай

Правят генетичен анализ на коронавируса

Генетичен разбор на ковид ще бъде изработен у нас. За задачата ще се изследват 100 души, които са минали през инфекцията, заяви шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев пред Българска национална телевизия.

В момента у нас 10 души заразяват от 8 до 5 индивида. „ Вървим надолу с разпространяването на инфекцията, само че всяко разпределяне може  докара до огнища. Разчитаме на съзнанието на българския народ, и макар отпадането на ограниченията ще имат дезинфектант в джоба, ще си мият ръцете и няма да се струпват на едно място “, означи той.

Ще проверим генетиката на вирусите, които циркулират у нас.  Така ще забележим какъв брой са разнообразни вирусите, които си внесохме от курортите на Австрия и Италия  при започване на епидемията и последните случаи, които доказахме при съветски жители. Ще ги съпоставим и това мисля че ще стане до края на този месец “, споделя още Кантарджиев. Патогенът мутира тъй че да стане по-лесно прихватлив и да заразява повече хора. Това е философията на природата на вируса, които желае дълго време да живее в инфектирания организъм.

„ Истината за това каква част от популацията на България е била в контакт с новия патоген, може би, ще имаме след една седмица, с помощта на едно изследване, което от месец се провежда в Пловдив. То е за доказване на антитела и то с способ, който е сигурен. С него ще бъдат изследвани хора, подбрани на инцидентен принцип. Над плана работят от Медицинския университет в Пловдив,  РЗИ и експерти от Националния център по заразни и паразитни лечебни заведения.  Така че имаме сигурни данни за една област, което не е доста наранена. Оттам можем да вършим заключения “, означи професорът.

" Коронавирусът е съкратил живота на умрелите с 10 години, означи професорът ", като цитира университета Глазол.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР