Генералното ни консулство в Торонто бе уведомено от властите на

...
Генералното ни консулство в Торонто бе уведомено от властите на
Коментари Харесай

Няма пречки за провеждане на изборите в Онтарио при спазване на здравния протокол

Генералното ни консулство в Торонто бе известено от управляващите на провинция Онтарио, че въведените нови ограничаващи ограничения от през днешния ден не пречат за осъществяване на изборите на 4 април 2021 година при съблюдаване на здравния протокол, оповестиха от Министерство на външните работи.

„ Въведените нови здравни ограничения не пречат на осъществяването на услуги, които се реализират от държавни организации и структури “, се показва в документално увещание, получено в генералното ни консулство от протокола на провинция Онтарио.

В документа се прибавя, че е целесъобразно всички консулства и сходни организации, които попадат в тази категория, да следват посочените от провинцията здравни регулации и протоколи по отношение на изборния развой.

Департаментът на външните работи, търговията и развиването на Канада даде единодушието на страната за разкриване на 13 изборни секции на територията на Канада по отношение на произвеждането на избори за народни представители за Народно заседание на 4 април 2021 година, което след това бе доказано от обособените провинциални институции по места. По информация на посолството ни в Отава към сегашния миг няма индикации от формалните канадски управляващи, които да сочат, че изборите не биха могли да бъдат извършени.

Даденото единодушие от канадска страна на федерално ниво за откриване на изборни секции в Канада не освобождава българските дипломатически и консулски представителства от задължението за съблюдаване на одобряваните на провинциално ниво решения и ограничения с оглед ограничение разпространяването на КОВИД-19.

Правителството на Онтарио, считано от 12.01 ч. на 3 април 2021 година разгласи, че провинцията се включва в тъй наречените зона „ Emergency brake “, която заменя досегашната „ Червена зона “.



Сред по-важните ограничаващи ограничения, които влизат в действие в провинция Онтарио от 12:01 ч. в събота, са:

- Избягване на несъществени пътувания (няма издадена заповед за оставане по домовете);

- Задължение жителите да не излизат на открито, в случай че демонстрират признаци на Ковид-19;

- Спазване на физическа отдалеченост сред хората, които не живеят в едно домакинство, на разстояние минимум 2 метра;

- Носене на маска или материя, покриваща лицето на закрити обществени места;

- Забрана за събирания в закрити пространства, с изключение на на членове на едно и също домакинство.

- Мероприятията на открито са позволени до 5-има души на едно място;

- Не се позволява образуването на опашки от хора, в случай че не бъде обезпечена отдалеченост най-малко от 2 метра.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР