Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи в сутрешния си

...
Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи в сутрешния си
Коментари Харесай

Украйна е свалила 17 руски дрона, нова атака по Харков

Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви в утринния си отчет, че Русия е атакувала Украйна в нощта против неделя със 17 ударни безпилотни самолета от вида " Шахед " . Украинските военни настояват, че всички дронове са били свалени , осведоми Би Би Си.

В същото време кметът на Харков Игор Терехов заяви в ‚Телеграм " през нощта, че по време на офанзивата един дрон е блъснал частна къща.

Преди ден украинският общоприет щаб заяви за унищожаването на 28 от 32 безпилотни самолета , участващи в следващата масирана офанзива против Украйна. Украинските Военновъздушни сили обявиха, че с изключение на дроновете са били свалени три крилати ракети.

Русия не е коментирала тези известия и Би Би Си не може без значение да ги удостовери.
 Зеленски желае възстановяване на Противовъздушна отбрана на Харковска област
Зеленски желае възстановяване на Противовъздушна отбрана на Харковска област

Той насочи зов към западните сътрудници

Ръководителят на Харковската регионална администрация Олег Синегубов заяви за трима потърпевши от удара с дрон през нощта против Харков.

" Нанесени са вреди на частна къща. Пострадал е 62-годишен мъж, който е с охлузни рани. На място е оказана здравна помощ на 64-годишна жена и 87-годишен мъж, " сподели той.

От полицията на собствен ред оповестиха, че са нанесени вреди на частни семейства, детска градина, три пететажни здания и коли. Ударът е нанесен в 00:57 часа.

Ден преди този момент Терехов заяви за нощна офанзива с дронове, при която съгласно полицията Друг човек, съгласно кмета на Харков, е умрял в събота следобяд вследствие на удар от авиационна бомба.

В събота съветските военни оповестиха, че са унищожили две пускови установки за зенитно-ракетни системи SAMP-T в региона на Харков. Украйна не разяснява това изказване.

В резултат на артилерийски обстрел на Покровския регион на Донецка област са убити петима души , в това число 16-годишно момиче и 38-годишната й майка, а други двама са ранени, оповестиха от регионалната прокуратура на Донецк.

Руските управляващи не разясниха известията за обстрел на Покровски регион, само че оповестиха за обстрел от украинските военни на Будьоновския регион на Донецк, вследствие на който са ранени 11 души, в това число две деца.
 Сирски: Обстановката на фронта е тежка, тук-там реализираме тактически триумфи
Сирски: Обстановката на фронта е тежка, тук-там реализираме тактически триумфи

Русия нападна с пехота на талази, съобщи той

Трима цивилни бяха убити при съветска офанзива против фронтовото село Гуляйполе в югоизточната Запорожска област на Украйна в неделя сутринта, сподели губернаторът Иван Фьодоров, представен от Ройтерс.

" Двама мъже и една жена починаха под руините на личната си къща, ударена от съветски снаряд ", сподели Фьодоров в приложението за известия " Телеграм ". и добави, че още един човек е ранен.

Той посочи, че руснаците са обстрелвали селото със самоходна реактивна система за залпов огън " Град ".
 ISW: Украйна компенсира дребното снаряди с дронове, само че и те не стигат
ISW: Украйна компенсира дребното снаряди с дронове, само че и те не стигат

Русия заплашва и Армения за близостта й със западни страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР