Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи днес, че руската

...
Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи днес, че руската
Коментари Харесай

Киев призна, че Москва продължава опитите да засили офанзивата си в Източна Украйна

Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви през днешния ден, че съветската войска продължава опитите да ускори офанзивата си в няколко бранша на фронта в Източна Украйна и е нанесла ракетни и въздушни удари по инфраструктурата на страната, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Според Родион Мирошник, представител на сепаратистката Луганска национална република, към този момент към 8000 украински бойци са в плен на сепаратистите в Донецк и Луганск. По думите му броят на пленниците се усилва всеки ден със " стотици ". Твърденията на Мирошник не могат да бъдат доказани от самостоятелен източник, означи АП.

Същевременно представителят на Министерството на защитата на Русия разгласи, че съветски системи за противовъздушна защита са свалили край Одеса военнотранспортен аероплан с задгранични оръжия и един украински хеликоптер.

По думите на военачалник Игор Конашенков в Херсонската и Луганската област са били унищожени 13 украински дрона, както и два безпилотни разследващи апарата " Ту-143 Рейс ", руско произвеждане. Генералът сподели още, че посредством съветско оръжие с точно ориентиране е опустошен украински център за радиоелектронно разузнаване в Николаевската област и са били убити 11 украински бойци и 15 задгранични експерти. На територията на по този начин наречената Донецката национална република е бил изумен зенитноракетен комплекс " Оса-АКМ ", а в Харковската област - радиолокатор.

Конашенко заключи, че за последното денонощие съветски ракети и артилерия са поразили над 500 обекта на украинските въоръжени сили, в това число 62 командни пункта, 407 места, на които е била съсредоточена военна техника и сили, 47 артилерийски и минометни подразделения и три склада с боеприпаси. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР