Генералният щаб на гръцките военновъздушни сили съобщи, че са загинали

...
Генералният щаб на гръцките военновъздушни сили съобщи, че са загинали
Коментари Харесай

Загинаха двама пилоти, гасили пожар на остров Евбея. Обявиха 3-дневен траур в гръцката армия

Генералният щаб на гръцките военновъздушни сили заяви, че са починали двамата водачи на гръцкия противопожарен аероплан, който се разруши по-рано през днешния ден, до момента в който гасеше горски пожар на остров Евбея, североизточно от столицата Атина, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на в. „ Катимерини “.

В изказване на щаба са обявени и имената на водачите, които са били надлежно на 34 и 27 години.

Министърът на защитата Никос Дендиас разгласи тридневен печал във въоръжените сили.

Противопожарният аероплан вид CL-215 с екипаж от двама военнослужещи се разруши по време на интервенция за гасене на пожар в региона на село Платанистос на остров Евбея.

Според видеозапис на случая самолетът е летял прекомерно ниско, с цел да се прицели тъкмо в пожара, и дясното крило се е блъснало в дървета, в резултат на което десният поплавък е паднал, а самолетът е изгубил баланс и се е разрушил. Според водача Панделис Франгулис, който е специалист по авиационни катастрофи, водачите не са имали късмет да оцелеят.

Според гръцкия новинарски уебсайт „ Пронюз “ този вид самолети са от 50-те години на предишния век и влизат в употреба във военновъздушните сили през 1975 година

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР