Генералният секретар на Шведската демократическа партия Ричард Йомсхоф предложи да

...
Генералният секретар на Шведската демократическа партия Ричард Йомсхоф предложи да
Коментари Харесай

Шведски политик продължава с провокациите, предлага изгарянето на още 100 Корана

Генералният секретар на Шведската демократическа партия Ричард Йомсхоф предложи да бъдат изгорени още 100 Корана в отговор на реакцията на Турция против митинга наскоро в Стокхолм, написа вестник Expressen. Според европейския политик " свободата на словото е по-важна от кандидатурата на Швеция за НАТО ". „ Можете да богохулствате или можете да обиждате. Това е част от свободата на словото и изразяването “, добави той.

По-рано през януари покрай турското посолство в Стокхолм се организира протестен протест, по време на който протестиращи изгориха копие на Корана. Протестът беше проведен от датско-шведския крайнодесен политик Расмус Паулуданс. Той съобщи, че ще предприеме нови дейности до влизането на Швеция в НАТО. Подобна постъпка провокирала гнева на турците.

Процесът на присъединение на Швеция към НАТО беше „ спрян “ от гневната реакция на Турция по отношение на изгарянето на Корана от десния екстремист Расмус Палудан и демонстрациите, критикуващи президента Реджеп Ердоган. Това разгласи в изявление за вестник Expressen външният министър на кралството Тобиас Билстрьо. Все отново Стокхолм към момента се надява да се причисли към алианса през лятото, добави министърът. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР