Генералният секретар на Професионалната лига Атанас Караиванов бе силно разочарован

...
Генералният секретар на Професионалната лига Атанас Караиванов бе силно разочарован
Коментари Харесай

Атанас Караиванов: Изолацията довежда до ментални проблеми у някои хора

Генералният секретар на Професионалната лига Атанас Караиванов бе мощно отчаян и заинтригуван от появилата се декларация от пристигнала се от страна на Арда и включваща в себе си сякаш подкрепящи я клубове за дефинитивно прекъсване на шампионата. От отбора от Кърджали изпратиха до медиите намерено писмо до футболните ръководители с искане за преустановяване на шампионата и оферти в няколко точки. Караиванов обаче съобщи пред Sportal TV , че сходно искане не е законно по този метод и не е подкрепено от всички сякаш подписани клубове.

" Изолацията, в която хората са сложени в тези сложни времена, довежда до ментални проблеми у едни. Това не е законен документ. Той не касае професионалната футболна лига. Съжалявам, че в този сложен миг за страната и хората българският футбол е център на внимание в разправии и кавги. Главното в тази обстановка е да се знае следното: Има планувано сбиране на БФС в понеделник. На него ще отбележим ограничения по какъв начин да реагираме в тази обстановка. На 13 март се събрахме и съвсем дружно с Министерски съвет взехме решение за прекъсване на шампионата до 13 април ".

" УЕФА трябваше да даде своите рекомендации. И те споделиха, отлагаме Европейското състезание, само че слагаме датата до 28 юни. Дотогава би трябвало да представим класиране и участници за европейските клубни шампионати. С това, което са подхванали част от клубовете, в чиято основа са два клуба, а не повече, ние изпращаме непоносимо обръщение към естествените хора. В момента нито една страна в Европа не е решила да приключи дефинитивно своето състезание. Първоначално го стопираха за избран интервал ".

" Всеки желае да има позитивно развиване, сезонът да продължи и той да приключи по някакъв метод. Всеки резервира своята вяра и Бай Ганьо се появи на хоризонта. Това е като бягство от армията ти по време на война. Хайде, да абдикираме първи от футбола. Вместо да се концентрираме в битката с ковид и да дадем образец на обществото, те желаят да кажат: „ Абдикираме, а вие се оправяйте! “.

" Левски и Славия ги няма в това нещо. Общуването във футбола си има правила. Има си футболна лига. Това е чиста безредица сега. И то в миг, в който страната предизвестява да се внимава с тези стъпки. Ако някой желае да напусне шампионата, губи всички мачове и стартира да играе от трето равнище. Единият тим е Арда. Сигурно не откриха време да звъннат на мен. Други клубове, които са упоменати, ми се обадиха. Не е толкоз значимо кои са другите клубове, подкрепящи това ".

" Анархията не е решение в подобен миг. Навлизаме в рецесия, която ще се отрази на футбола. Изключително сюрпризиран съм, че в декларацията няма неточности. Очевидно някой я е редактирал. Надяваме се, че имаме и утринен ден. Че всичко това ще свърши и още веднъж ще живеем по остарелия метод. Футболът е най-популярният спорт и сега даваме непоносимо обръщение ".

" Просто се чудя дали за една година в професионалния футбол тези хора са научили разпоредбите. Обидно е отношението им към лигата, БФС, медиите и хората, които имат други грижи. Занимават ги с персоналното им предпочитание да прекратят шампионата ".

" Определили са, че Витоша изпада, Лудогорец е първенец, кой играе в евротурнирите. Това, което ще предложим ние на съвещанието, съобразявайки практиката на хората в Европа, е да се избере тактика. Ще бъде в полза на националния тим по футбол да е свършила тази драма. Не можем да подценяваме всичко поради някакви частни ползи. В момента ползите на Нова тв не са водещи. Водещо на първо място е здравето на хората, а по-късно опцията да довършим шампионата. Оптимистичният вид е да се приключи шампионата в естествения вид, би трябвало да стартираме на 1 май, с цел да приключим до 27 юни. Ако приключим по-късно - някъде през май, би трябвало да има втори промеждутъчен вид по какъв скъсен вид да приключи шампионата. Имаме изявен водач, това е реалност. Всеки различен може да желае да оспорва другите позиции. Ако се изиграят общо 26 кръга, само че ще наподобява на състезание, в което тимовете са 14 и играят на разменено посещение. Мачове могат да се играят даже след мачовете на националния тим. Това са оптималният и късият вид за дотъкмяване на шампионата.

" Клубовете би трябвало сензитивно да понижат заплатите си до стабилизиране на ситуацията. Футболистите нямат употребява от банкрутиране на клубове, а от икономическото опазване. Има по какъв начин да се оцелява. Нека не сгромолясваме системата. Това са компромисите, които мога да създадат футболистите. Темата с чужденците е тематика за диалог сред управленията на клубовете и футболистите. С лекост могат съдийските назначения да се върнат в предходния им размер или да бъдат редуцирани ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР