Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова света да помогне

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова света да помогне
Коментари Харесай

Гутериш призова света да помогне на Пакистан

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани света да помогне на Пакистан, откакто дойде през днешния ден в страната, с цел да се запознае с вредите от тежките наводнения, съобщи Асошиейтед прес.

“Дойдох в Пакистан, с цел да изразя дълбоката си съпричастност с пакистанския народ след опустошителните наводнения тук. Призовавам за сериозна поддръжка от интернационалната общественост в миг, когато Пакистан дава отговор на тази климатична злополука ”, съобщи той в Туитър, съобщи Българска телеграфна агенция.

Генералният секретар на Организация на обединените нации беше посрещнат при идването си от пакистанската заместник-министърка на външните работи Хина Рабани Хар и ще се срещне при визитата си с мнистър-председателя Шахбаз Шариф, а също с други държавни и военни чиновници.

Преди по-малко от две седмици Гутериш насочи апели за 160 милиона $ незабавно финансиране в помощ на засегнатите от мусонните дъждове и наводненията, довели до гибелта на 1391 души, оставили без дом над половин милион индивида и предизвикали вреди за най-малко 10 милиарда $.

Миналата седмица той предизвести за последствията от климатичните промени. “Нека спрем да вървим в дрямка към заличаването на нашата планета от климатичните промени ”, сподели той във видеообръщение тогава. “Днес е Пакистан. Утре може да бъде вашата страна ”, съобщи Гутериш.

Досега организации на Организация на обединените нации и няколко страни са изпратили десетки самолети с помощи. Съединени американски щати споделиха, че ще дават 30 милиона $ поддръжка за жертвите на наводненията.

Бедствието засегна милиони хора в Пакистан. Пострадаха също по този начин исторически обекти, измежду които Мохенджо Даро, считан за един от най-добре непокътнатите антични градове в Южна Азия.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР