Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова света да елиминира

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова света да елиминира
Коментари Харесай

Гутериш призова за елиминиране на антисемитската и антимюсюлманската ненавист

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани света да отстрани антисемитската и антимюсюлманската злоба и преследването на християните и на други религиозни групи.

Призивът Гутериш насочи във връзка първия интернационален ден в памет на хората, взети на прицел поради религията и вярванията, съобщи Асошиейтед прес.

Гутериш напомни, че: "евреи са избивани в синагоги, а техните надгробни монументи са обезобразявани със свастики, мюсюлмани са застрелвани в джамии, а техните религиозни обекти са вандализирани, християни са убивани по време на молебствия, а техните църкви са опожарявани ".

Според генералния секретар интернационалният ден в памет на жертвите на принуждение поради религията и вярванията дава опция да се засвидетелства поддръжка, като се направи всичко належащо, с цел да се предотвратят такива офанзиви и да се потърси сметка на виновните.

Гутериш прикани още да се отхвърлят тези, които злонамерено и погрешно се базират на религията, с цел да сеят боязън и злоба.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР