Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова протестиращите по целия

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова протестиращите по целия
Коментари Харесай

Светът бушува от демонстрации и насилие, Гутериш изтъкна нестабилността в живота

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани протестиращите по целия свят да следват образеца на последователите на ненасилствената смяна като Махатма Ганди и Мартин Лутър Кинг. Същевременно Гутериш насочи апел към международните водачи " да се вслушат в действителните проблеми на действителните хора ", съобщи Асошиейтед прес, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Пред публицисти генералният секретар на Организация на обединените нации сподели, че " неустойчивостта в живота на хората " е провокирала демонстрации из целия свят, от Близкия Изток до Европа, Африка, Азия, Латинска Америка и Карибския район.

Макар че всяка обстановка е друга, сподели Гутериш, " очевидно е, че съществува възходящ недостиг на доверие сред хората и политическите системи и възходящи закани за публичния контракт ".

" Светът също по този начин се бори с отрицателните последствия от глобализацията и новите технологии, които са нараснали неравенствата вътре в обществата ", сподели Гутериш.

Той съобщи, че хората желаят човешките им права да бъдат уважавани, желаят да имат думата при взимането на решения за техния живот и желаят " почтена игра - в това число обществени, стопански и финансови системи, които работят за всички ".

Генералният секретар на Организация на обединените нации повтори дълбоката си угриженост, че някои митинги са прераснали в принуждение и са довели до загуба на живот, като акцентира, че държавните управления са длъжни да съблюдават свободата на изразяването и на сдружаването и че " силите за сигурност би трябвало да работят с оптималната въздържаност в сходство с интернационалното право ". " Не може да има опрощение за насилието - откъдето и да идва то ", сподели Гутериш.

Светът бушува
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР