Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш не заслужава да ръководи

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш не заслужава да ръководи
Коментари Харесай

Израелският външен министър: Гутериш не заслужава да е шеф на ООН

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш " не заслужава " да управлява Организацията на обединените народи, съобщи през днешния ден израелският външен министър Ели Коен, представен от Франс прес и Ройтерс.

" Гутериш не заслужава да е отпред на Обединените народи. Гутериш не насърчи какъвто и да било кротичък развой в региона... Смятам, че Гутериш, сходно на всички свободни страни, би трябвало да съобщи високо и ясно: " Освободете Газа от " Хамас ". Всички споделиха, че " Хамас " са по-лоши от " Ислямска страна ". Защо той не може да го каже? ", запита Коен на конференция в централата на Организация на обединените нации в Женева, където се срещна с ръководители на Световната здравна организация (СЗО), на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК), както и с родственици на израелски заложници.

Изявлението на министъра е нова рецензия от страна на Израел към международната организация и то в миг, когато тя скърби за загубата на над 100 свои чиновници, починали в Газа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР