Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш настоява за политическо решение

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш настоява за политическо решение
Коментари Харесай

Антониу Гутериш настоява за политическо решение на кризата със Северна Корея

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш упорства за политическо решение на рецесията със Северна Корея.

Вчера Гутериш се срещна с външния министър на страната И Йон-хо и прикани държавното управление на Северна Корея да вземе ограничения за деескалация на напрежението и да извършва резолюциите на Съвета за сигурност, забраняващи на Пхенян да създава нуклеарно оръжие, съобщи ТАСС.  Също през вчерашния ден първият посланик на Пхенян посвети изявлението си пред Общото заседание на Организация на обединените нации на нападки против американския президент Доналд Тръмп поради острите му изказвания против севернокорейския водач. Това стана причина за следващата замяна на реплики сред Вашингтон и Пхенян. С нов пост в Туитър американският президент Доналд Тръмп заплаши севернокорейския външен министър и водача на страната, че не след дълго тях може да ги няма.

Междувременно севернокорейската държавна телевизия излъчи запис, в който демонстрира десетки хиляди хора, участващи в антиамерикански протест на площад в Пхенян.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР