Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш излезе с настоятелен призив

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш излезе с настоятелен призив
Коментари Харесай

Гутериш призова за незабавно освобождаване на задържани в ЦАР войници от мисията на ООН. Един от тях е българин

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш излезе с настойчив апел през днешния ден неотложно да бъдат освободени арестуваните в Централноафриканската република (ЦАР) четирима военнослужещи френския Чуждестранен легион. Един от тях е българин, останалите трима са с френско, италианско, румънско и българско поданство. И четиримата са част от задачата на Организация на обединените нации в ЦАР.

" Тези членове на задачата на Организация на обединените нации в ЦАР се употребяват с привилегиите и имунитета, които са им предоставени в полза на Организация на обединените нации ", сподели още Гутериш, като акцентира, че процедурата, открита сред Организация на обединените нации и ЦАР и която следва да бъде спазвана при положение на съмнение в престъпления, не е била спазена.

В официално съобщение, представено от интернационалните информационни организации генералният секретар на Организация на обединените нации приканва държавното управление на ЦАР да извършва всички свои отговорности по интернационалното право и неотложно и абсолютно да освободи военнослужещите.

Френският общоприет щаб изрази при започване на седмицата оптимизъм, че бойците скоро ще бъдат освободени. Властите на ЦАР започнаха през вчерашния ден следствие във връзка със задържането на бойците. Четиримата военнослужещи бяха задържани на летището на Банги, до момента в който съпровождаха френски военачалник с управителни функционалности в задачата на Организация на обединените нации в ЦАР.

В обществените мрежи се появиха клюки, че военнослужещите са желали да убият централноафриканския президент Фостен-Арканж Туадера, чийто ескорт е следвало да премине през същото място, на което са се намирали те.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР