Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова световните лидери да

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова световните лидери да
Коментари Харесай

ООН към световните лидери: Прекъснете смъртоносния цикъл на климатичните промени

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш прикани международните водачи да пресечен -цитирам " смъртоносния цикъл " на климатичните промени на започващата тази седмица конференция в Дубай. На този декор домакините от Обединените арабски емирства употребяват Конференцията за климата КОП 28 за договаряне на рандеман на изкопаеми горива, написа Би Би Си.

" Решенията са добре известни, водачите би трябвало да работят, с цел да лимитират повишението на температурите над 1,5 градуса по Целзий, да защитят хората от климатичния безпорядък и да прекратят ерата на изкопаемите горива " - това съобщи Гутериш, представен от Агенция Франс Прес, преди началото на КОП 28 този четвъртък.

Изказването му идва на фона на разкрития на Би Би Си, че домакините от Обединените арабски емирства възнамеряват да употребяват срещите към климатична конференция за покупко-продажби за рандеман на изкопаеми горива.

Британската медия цитира документи, съгласно които измежду тематиките на разискване с Китай ще е предложение от държавната петролна компания на емирствата - " Аднок ", за взаимен рандеман на природен газ в Мозамбик, Канада и Австралия.

Друг документ съдържа подготвеност на " Аднок " да поддържа създаването на залежи на изкопаеми горива в Колумбия. Предложения за сходна взаимна работа се насочат към общо 13 страни.

Пред Би Би Си от Обединените арабски емирства не отхвърлят, че диалозите към КОП 28 са включвали и бизнес договаряния, само че акцентират, че това са били " частни срещи ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР