Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш каза, че човечеството е

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш каза, че човечеството е
Коментари Харесай

ООН: Човечеството „отвори вратите към ада“, като остави климатичната криза да се влоши

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш сподели, че „ човечеството е отворило портите към пъкъла “, като разреши на климатичната рецесия да се утежни, съобщава The Guardian.

 

Гутериш счита, че " човечеството е отворило портите на пъкъла ", причинявайки стопляне, наводнения и горски пожари, написа вестникът.

„ Трябва да компенсираме изгубеното време заради тромавост, извиване на ръце и оголена лакомия на хора с вкоренени ползи да вършат милиарди от изкопаеми горива “, сподели Гутериш, представен от The Guardian.

 

Според генералния секретар на Организация на обединените нации богатите страни би трябвало да доведат излъчванията до нула допустимо най-близо до 2040 година, задача, която, както сподели неотдавнашен разбор на Организация на обединените нации, не се реализира от всички.

 

„ Много от най-бедните страни имат цялостното право да се ядосват, че страдат най-вече от климатична рецесия, която не са основали, че обещаното финансиране в никакъв случай не се е материализирало и че цената на техните заеми е стремглаво висока “, съобщи още Гутериш.

 

„ Бъдещето на човечеството е в нашите ръце “, добави генералният секретар на Организация на обединените нации. „ Трябва да ускорим темпото, да превърнем проектите в дейности и да обърнем прилива. ”

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР