Генералният секретар на ООН Антонио Гутереш призна, че в глобалната

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутереш призна, че в глобалната
Коментари Харесай

Гутереш: През 2020 г. светът може да загуби стотици хиляди деца

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш призна, че в световната криза, породена от ковид, през 2020 година светът може да стане очевидец на стотици хиляди детски смърти.
Днес генералният секретар показа отчет за рисковете, пред които са изправени децата в сегашния миг.
" В подтекста на възходящата световна криза през 2020 година стотици хиляди деца могат да изгубят живота си ", сподели Гутериш в своето видео известие в Twitter.

We cannot leave children vulnerable to disease. As soon as immunizations can resume, every child in need must be vaccinated.https://t.co/G7wgKAZxaQ
— António Guterres (@antonioguterres) April 16, 2020
Той прикани фамилиите и политическите водачи на всички равнища да пазят децата.
Генералният секретар на Организация на обединените нации означи, че съвсем всички възпитаници в този момент не посещават учебни заведения. " Някои учебни заведения оферират отдалечено образование, само че това не е налично за всички. Децата в страни с муден и безценен интернет са в извънредно неравностойно състояние ", сподели Гутереш.
Според него 310 милиона възпитаници, което е съвсем половината от общия брой деца по света, разчитат на учебното заведение като непрекъснат източник на всекидневно хранене. В същото време той добави, че още преди пандемията от ковид светът е бил изправен пред неприемливи индикатори за недохранване и закъснение на растежа при децата.
Гутереш уточни, че децата отвън учебните заведения все по-често стават очевидци или жертви на домашно принуждение.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 16 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР