Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че Алиансът ще

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че Алиансът ще
Коментари Харесай

Преглед на някои от основните теми в европейския печат

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Алиансът ще следи от близко съветските военни учения край границите на Балтийските републики, включващи взаимни маневри с Беларус и Китай, написа The Baltic Times.
Столтенберг прикани към бистрота на руско-китайските морски учения в Балтийско море в края на юни и по време на „ Запад “ – общо обучение на въоръжените сили на Русия и Беларус през септември. „ Алиансът следи всички военни действия към територията на НАТО и покрай териториалните ни води “, уточни Столтенберг. „ Държавите имат право да упражняват силите си, само че значимото е това да се случва съгласно интернационалните отговорности и правила за военните учения “, добави той.
„ Работим в границите на съвета НАТО-Русия, с цел да имаме повече бистрота и предсказуемост, свързани с военните въпроси. Това е постоянно значимо, само че е изключително значимо в този момент, когато виждаме военно наличие край границите ни в района “, съобщи Столтенберг.
Министърът на защитата на Полша Бартос Ковначки заяви, че държавно управление ще изразходва 30 милиарда злоти (13, 5 милиарда лева.) за покупката на осем батареи ракети „ Пейтриът “, съобщи The Warsaw Voice.
10 милиарда злоти (4,5 милиарда лева.) ще бъда изразходвани за разширение на подводния флот, като сега се водят договаряния с производители от Франция, Швеция и Германия.
18-годишният юноша, задържан в Холандия предходната седмица за разпространение на агитация на „ Ислямска страна “ ще остане в ареста още две седмици, до момента в който следствието продължава, съобщи Dutch News.
„ Младежът бе арестуван предишния четвъртък в Утрехт по съмнение, че е разпространявал клипове на ислямистите, както и указания по какъв начин да се изготвят експлозиви “, сочи холандската прокуратура. Адвокатът на обвинявания Луис де Леон сочи, че младежът не знае арабски език и не е мохамеданин. Изображенията, които е имал са били флагове на „ Ислямска страна “, които той е вкарвал във компютърните игри, които е играл.
„ Той просто е бил запленен от онлайн игрите “, уточни юристът. Той уточни, че е допустимо клиентът му да е бил видян от силите за сигурност, откакто в интернет влиза в контакт с хора, които са били следени преди този момент.
Унгарският външен министър Петер Сиярто съобщи след срещата си в Будапеща със своя кипърски сътрудник Йоанис Касулидес, че всяко решение на европейските политици би трябвало да цели възобновяване на сигурността на европейските нации и на Европейския съюз, написа Magyar Hirlap.
Външният министър съобщи, че в светлината на събитията през последните месеци съществена тематика на срещата на високо ниво в Брюксел е сигурността. „ Всичките решения на политиците в Европейски Съюз би трябвало да се вземат с един аршин на разум, а точно по какъв начин да се възвърне сигурността на Европа и на нейните нации “, уточни Сиярто.
Същевременно той означи, че не Централна и не Югоизточна Европа, а Англия е решила да излезе от Европейския съюз, тъй че той не би трябвало да санкционира страните от тези райони с понижаване на кохезионните и структурните фондове.
Министрите разискаха и обстановката си миграционните потоци, както и тази на място в Сирия и в Ирак. Особено внимание бе обърнато на ситуацията на християнските малцинства, живеещи в района.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР