Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг припомни, че Кюрдската работническа

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг припомни, че Кюрдската работническа
Коментари Харесай

Столтенебрг в Швеция: ПКК са терористи

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг напомни, че Кюрдската работническа партия (ПКК) е терористична организация.

Това стана по време на визитата му в Швеция.

[nid:128057]]

Тя и Финландия неотдавна подадоха молби за участие в пакта. На това обаче се опълчи Турция, която упрекна двете страни, че укриват на своя територия терористи от ПКК.

" Трябва да вземем поради опасенията за сигурността на нашите съдружници. Турция изрази някои опасения, в това число по отношение на битката си против ПКК. Това е група, неразрешена като терористичнап организация от съдружниците в НАТО, от Европейски Съюз и също по този начин от Швеция “, сподели Столтенберг на взаимна конференция с шведската премиерка Магдалена Андершон.

Той увери, че продължава да поддържа тесни контакти с Анкара, Стокхолм и Хелзинки за разрешаване на разногласието.

Самата Андершон напомни, че през последните години страната й е приела по-строги закони за битка с тероризма. Когато тя е била министър на финансите, са затегнати и ограниченията срещу финансирането на такива действия.

Столтенберг похвали Швеция за това, че има желанието да подсигурява законовата рамка за износа на оръжие, който да отразява статута й на предстоящ член на НАТО. Това е още една стъпка за превъзмогване на опасенията на Турция.

Вчера, по време на визитата си във Финландия, генералният секретар съобщи, че страховете на Анкара са основателни. И напомни, че никой различен съдружник от НАТО не е претърпял повече терористични офанзиви, колкото Турция.

Йенс Столтенбеерг за следващ път сподели, чее чака Швеция и Финландия да получат допустимо най-скоро зелена светлина за присъединение към алианса. Никой обаче не е поставял краен период до срещата в Мадрид в края на месеца.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР