Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг потвърди решимостта на Алианса

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг потвърди решимостта на Алианса
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг праща ясен сигнал на Путин: Украйна ще влезе в НАТО!


Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг удостовери решимостта на Алианса за включване на Украйна в своите редове, съобщи БиБиСи.

Очаквам, че водачите на страните-съюзници ще съгласуват трите детайла, които ще приближат Украйна до участие в НАТО. Първо: ние би трябвало да утвърдим стратегия за помощ (към Украйна, б.р.), разчетена за доста години напред. Второ: да укрепим нашите политически връзки, създавайки Съвет Украйна-НАТО. И трето: чакам водачите на страните от Алианса да потвърдят своето предпочитание да видят Украйна като член на НАТО и да се обединят в името на постигането на тази цел “, съобщи Столтенберг на конференция в Брюксел.

Всичко това, съгласно генералния секретар на Алианса, би трябвало да се случи в границите на Срещата на върха на НАТО в края на юли в литовската столица Вилнюс. С него той персонално счита да даде на Русия явен сигнал, че западните съдружници ще поддържат Украйна до дъно.

Можем единствено да си представяме какво щеше да се случи на срещата във Вилнюс, в случай че на нея не участваха българските водачи от новото евро-атлантическо държавно управление, а президентът „ миролюбец “ Радев, който през вчерашния ден съвсем посъветва украинския си сътрудник Володимир Зеленски да не се бори, а да съобщи страната си на Путин, с цел да няма инфлация в Европа.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР